Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

SDP-ovi ministri na odlasku komentirali su svoje nasljednike.


Ministar zdravlja Sinša Varga skeptičan je prema svojem nasljedniku. 'Bivši ravnatelj Zadarske bolnice... Činjenica je da je bolnica poslije njega bila u teškom stanju, uspjeli smo je sada stablizirati. Vidjet ćemo kako će se ponašati kao ministar', komentirao je Varga svog nasljednika Daria Nakića.

Vezani članci Ministrica Blaženka Divjak (Foto: Igor Soban/PIXSELL) SDP pokreće proceduru opoziva ministrice Divjak: "Dat ćemo premijeru Plenkoviću pravo da odabere je li kriv on ili je kriva ona" Dubravko Jagić (Foto: Dnevnik.hr) Sindikat policije o slučaju dva nigerijska studenta: "Nema teorije da policija bilo koga nađe u Zagrebu, stave ga u maricu i odvedu u BiH"

Arsen Bauk je pak, zadovoljan odabirom nove ministrice Uprave. 'U uvjetima u kojima je sastavljena Vlada je vrlo dobar izbor, ugodno sam iznenađen', kazao je Bauk o novoj ministrici Dubravki Jurlina Alibegović.

Ministar Ranko Ostojić rekao je kako za svojeg nasljednika Vlahu Orepića ne može reći da ga dobro poznaje, ali je istaknuo kako su bili suborci 1991. godine. 'Poštujem ga jer znam kako je tada bilo vrlo teško. Vjerujem da će osoba koja ima ugled u svojoj sredini biti puno bolje rješenje od svih onih imena koji su očito bili probni baloni', kazao je Ostojić o novom ministru MUP-a Vlahi Orepiću.

Nove ministre komentirali su i SDP-ovi partneri.

'Mislim da se financijski sektor dosta dobro osigurao u ovoj Vladi i da su tu, ajmo reć, najpoznatija imena iz financijskog sektora', kazao je predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja.

'Zabrinjava to da jedan dio tih stručnjaka utvrđuje, odnosno dirigira isključivo zavičajnost. I mislim da tu prednjači MOST', smatra predsjednica Hrvatskih Laburista Nansi Tireli.