Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dario Nakić

Zadarski nefrolog na čelu ministarstva zdravlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dario Nakić rođen je 21. svibnja 1969. godine u Šibeniku. Oženjen je i otac dvoje djece.

Zadarski nefrolog Dario Nakić novi je ministar zdravlja. Nakić je i bivši ravnatelj zadarske bolnice kojega je s te funkcije smijenio bivši ministar zdravlja Rajko Ostojić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz redova HDZ-a Oleg Butković ostaje ministar prometa Slika nije dostupna Drugi mandat USPJEH OGOVORI SAM ZA SEBE Zdravko Marić ostaje ministar financija

Rođen je 21. svibnja 1969. godine u Šibeniku. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1994. godine, a pripravnički staž odradio je u zadarskoj Općoj bolnici u razdoblju od 1994. do 1996. godine. Specijalizirao je internu medicinu, završni dio na KBC 'Rebro' u Zagrebu. 2004. godine postao je voditelj odjeka za neforlogiju i dijalizu te uveo više novih dijagnostičkih i terapijskih postupaka na odjelu.

Magistar znanosti pod vodstvom mentora prof.dr. Duška Kuzmanića postao je 2005. godine.

Od 2005. do 2008. godine trajala je subspecijalizacija iz nefrologije na KBC Rebro. 2006. godine postao je pomoćnik ravnatelja za medicinska pitanja u Općoj bolnici Zadar, a godinu kasnije zamjenik ravnatelja O.B. Zadar.

Na čelo Opće bolnice Zadar stupio je 2009. godine. Smijenjen je 2012. godine na pomalo nespretan način. U dokumentu je tadašnji ministar naložio Upravnome vijeću Opće bolnice u Novoj Gradiški da ga smijeni iako je on bio na čelu zadarske bolnice.

'Ako me baš pitate jesam li smijenjen, pa - ja mislim da jesam. Ali kao što ministar ništa nije znao izvesti kako treba, tako nije ni ovo. Ja se ne bojim smjene, nego onoga što nas čeka u budućnosti', poručio je tada.

Oženjen je i otac dvoje djece.

Nakić, među ostalim, ima stan u Zagrebu kupljen na kredit, površine 37,61 metara kvadratnih, vrijedan 600 tisuća kuna.

Vlasnik je automobila Audi A4 iz 2011. godine čiju je vrijednost procijenio na 90 tisuća kuna.
Njegova supruga posjeduje Citroen C3 star tri godine, vrijedan 60 tisuća kuna. Ima štednju od 6300 eura. To je, među ostalim, naveo u svojoj imovinskoj kartici.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene