Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova Vlada

Tko je Dubravka Jurlina Alibegović, nova ministrica uprave?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubravka Jurlina Alibegović diplomirala je, magistrirala i doktorirala (2006.) na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Nova ministrica uprave, dr. sc. Dubravka Jurlina Alibegović diplomirala je, magistrirala i doktorirala (2006.) na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U novu vladu dolazi iz Mosta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz redova HDZ-a Oleg Butković ostaje ministar prometa Slika nije dostupna Župan na mjestu ministra Tko je Tomislav Tolušić - novi ministar poljoprivrede

Od 1987. do 2000. godine radila je na Ekonomskom institutu u Zagrebu. Od 2000. do 2002. vršila je dužnost zamjenice ministra u Ministarstvu znanosti i tehnologije, nakon čega se vraća na Ekonomski institut gdje 2013. postaje ravnateljicom.

Područja interesa su joj lokalne i regionalne javne financije, fiskalni odnosi među razinama vlasti, lokalni i regionalni razvoj, fiskalna decentralizacija te financiranje znanosti i obrazovanja. Sudjeluje u većem broju stručnih tijela, autorica je mnoštva radova u hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji te knjiga i udžbenika.

Predaje na poslijediplomskim studijima te je sudjelovala u većem broju stručnih konferencija i znanstvenih usavršavanja u SAD, Norveškoj, Velikoj Britaniji, Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj.

U obraćanju u MOST-u Božo Petrov je ravnateljicu Ekonomskog instituta predstavio kao osoba koja je 'u više segmenata pokazivala upravo one stvari za koje se MOST zalagao'.

'Moja cijela istraživačka karijera je bila usmjerena na reformu javne uprave, to su sve teme o kojima ću brinuti u okviru Ministarstva uprave. Počašćena sam što sam upravo ja i moja struka i znanje prepoznati kao dobar temelj da se naprave odlučni pomaci u državnoj upravi. Treba napraviti i to da svi zaposlenici budu motivirani, dobro plaćeni, da mogu efikasno obavljati svoj posao', rekla je Jurlina Alibegović na predstavljanju u središnjici MOST-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene