Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Scenic Eclipse II

Ekipa Dnevnika Nove TV u luksuznom kruzeru, šef Trećeg maja poručuje: "Srce mi je puno, i svih nas trećemajaca ovdje"

Aktualno Galerija Edi Kučan, direktor 3. maja - 3 Edi Kučan, direktor 3. maja - 3 Foto: DNEVNIK.hr Edi Kučan, direktor 3. maja - 2 Edi Kučan, direktor 3. maja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Edi Kučan, direktor 3. maja - 1 Edi Kučan, direktor 3. maja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Lina Dollar, reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +3 Kruzer u Rijeci - 1 Galerija 1/8 >>
Scenic Eclipse II, superluksuzni brod za polarna krstarenja i istraživanja, kreće danas na svoje prvo putovanje iz riječkog Trećeg maja prema Lisabonu gdje će ukrcati prve putnike, a zatim nastavlja 12-dnevno putovanje prema Barceloni. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar.

Prvo krstarenje je rasprodano, a cijena varira od 9 do 32 tisuće eura. Ovisno o putovanju, lokaciji i trajanju, one skuplje varijante 14-dnevnog kružnog putovanja stoje i više od 100 tisuća eura. 

Pročitajte i ovo Predrag Knežević i Marko Balen (Foto: Dnevnik.hr) Dobre vijesti za škver Sindikalist Trećeg maja: Od samog početka vjerovao sam da ćemo doći do ovakvog rezultata Andrej Plenković u 3. maju (Foto: Dnevnik.hr) razgovori o problemima opatije Premijer odmor na Kvarneru provodi – radno: Nezaobilazna je tema spas riječkog 3. maja

"Na brodu imamo dva helikoptera, ultra tiha, kako bi se mogla promatrati divljina bilo gdje na svijetu, imamo podmornicu kojom možete ići ispod površine mora i istražiti mjesta koja čovjek rijetko ima priliku vidjeti. Imamo manje čamce kojima možemo putnike iskrcati na kopno na mjesta gdje je velikom brodu nemoguće pristati", rekao je Josh Henkey, direktor krstarenja.

Dug je 168 i širok 21,5 metara, prima 237 putnika i hrvatskih je ruku djelo. Kako su se danas pohvalili – sve u roku i unutar budžeta, što je kažu, rijetkost za brodogradnju. Reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar razgovarala je s prvim čovjekom Trećeg maja Edijem Kučanom.

"Ovo je brod kojim Treći maj gradi svoju opstojnost. Standardni brodovi, oni standardnog tipa, koje smo nekad davno radili, definitivno odlaze iz našeg škvera. Ovo je tržišna niša u kojoj vidimo našu opstojnost. Sa Scenic grupom nastavljamo daljnju suradnju, što se odnosi na novi projekt, koji se vodi pod nazivom Icon i većih je dimenzija. Što se tiče luksuznosti, to je hotel nivoa šeste kategorije i identičan je kao i ovaj", kazao je Kučan.

Na pitanje koliko je bilo zahtjevno raditi na ovom brodu, rekao je da je to bilo nešto novo te da su 2019. sanjali da će ovako nešto napraviti, a danas su to i doživjeli. "Srce mi je puno, i svih nas trećemajaca ovdje, jer smo pokazali da mi ovdje znamo graditi brodove. Vlada RH dala nam je podršku i kroz ovaj je brod vidljivo da imamo perspektivu."

Dodao je da grade dvije jahte za Benetti grupu, nadalje specijalnu potkostrukciju za off shore brod te gradnju 527, koja je već na navozu i nastavak je dobre suradnje s kanadskim naručiteljima Algoma grupom, s kojom očekuje da će i nastaviti suradnju i gradnju specijalnih brodova za prijevoz rudače, žita i soli za kanadska jezera. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene