Obavijesti Video Pretražite Navigacija
razgovori o problemima opatije

Premijer odmor na Kvarneru provodi – radno: Nezaobilazna je tema spas riječkog 3. maja

Andrej Plenković u 3. maju (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković u 3. maju (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković u 3. maju (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Odmor na Kvarneru u državnoj rezidenciji na Kantridi, između Rijeke i Opatije, premijer Plenković provodi radno.

Tijekom ranojutarnjeg posjeta gradonačelniku Opatije razgovaralo se o turizmu, europskim fondovima i problemima koji tište ovaj turistički grad. ''Meni je ovdje jako lijepo. Meni je ovdje živio pokojni stric u Rijeci i dobro znam ovaj kraj, imam puno prijatelja i volim ovdje doći. A drugo, ovo je jako operativno u smislu blizine Zagreba. Ako nešto treba gore pomoći gospođi Bedeković ili Medvedu i ostalima u čuvanju kuće, može se za tren skočiti'', rekao je premijer.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Potom je novinarima govorio o podršci aktualnoj predsjednici za drugi mandat, unutarstranačkim izborima, ali i pozdravu "za dom spremni", na koji bi prema njegovim riječima prije svega trebala reagirati policija, a onda i pravosuđe.

Nezaobilazna tema na Kvarneru bio je plan za spas riječkoga 3. maja. ''Zaključkom Vlade od prošloga tjedna politička je odluka donesena. Dakle, to je ono što je najbitnije jer iza nje stojimo kao Vlada. Sad u tri faze, deblokada je broj jedan, priprema nastavka proizvodnje broj dva i pronalaženje financijske konstrukcije, odnosno jamstava za dovršetak brodova koji su trenutačno naručeni u 3. maju'', kazao je Andrej Plenković.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene