Odmor na Kvarneru u državnoj rezidenciji na Kantridi, između Rijeke i Opatije, premijer Plenković provodi radno.

Galerija


Tijekom ranojutarnjeg posjeta gradonačelniku Opatije razgovaralo se o turizmu, europskim fondovima i problemima koji tište ovaj turistički grad. ''Meni je ovdje jako lijepo. Meni je ovdje živio pokojni stric u Rijeci i dobro znam ovaj kraj, imam puno prijatelja i volim ovdje doći. A drugo, ovo je jako operativno u smislu blizine Zagreba. Ako nešto treba gore pomoći gospođi Bedeković ili Medvedu i ostalima u čuvanju kuće, može se za tren skočiti'', rekao je premijer.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Plenković o Penavinom statusu na Facebooku: "Rješavat ćemo to unutarstranački" Sjednica Vlade (Foto: Pixsell,Goran Stanzl) Plenković očekuje izvješće o privođenju novinara: "Sloboda govora i medija temelj svakog demokratskog društva"

Potom je novinarima govorio o podršci aktualnoj predsjednici za drugi mandat, unutarstranačkim izborima, ali i pozdravu "za dom spremni", na koji bi prema njegovim riječima prije svega trebala reagirati policija, a onda i pravosuđe.

Nezaobilazna tema na Kvarneru bio je plan za spas riječkoga 3. maja. ''Zaključkom Vlade od prošloga tjedna politička je odluka donesena. Dakle, to je ono što je najbitnije jer iza nje stojimo kao Vlada. Sad u tri faze, deblokada je broj jedan, priprema nastavka proizvodnje broj dva i pronalaženje financijske konstrukcije, odnosno jamstava za dovršetak brodova koji su trenutačno naručeni u 3. maju'', kazao je Andrej Plenković.