Osim lokacija na kojima će se nalaziti papa Benedikt XVI. ovog vikenda važno je znati i koje su zone zabrane prometa i parkiranja.


Što se tiče centra Zagreba danas od 17 do 20 sati zaboravite na vožnju i parkiranje zonom omeđenom Hebrangovom do Preradovićeve i Gundulićeve, Gundulićevom do Ilice, Ilicom do Medulićeve, istočnim rubom medulićeve, zapadnim rubom Rooseveltova trga, sjevernim rubom Vukotinovićeve i Žerjavićeve do Hebrangove.

Policija će ostavljati i pismene obavijesti

Vezani članci Vili Beroš Nakon iznenadne smrti dječaka Beroš krenuo u akciju zabrane prodaje energetskih pića maloljetnicima: "Nije to smišljeno iz vedra neba" Motocikl prometne policije, ilustracija Nastavljaju se crne brojke, policija najavljuje lov na "četiri ubojice na cestama"

Na priloženoj karti opisana zona označena je plavom bojom. Crvena zona podrazumijeva zabranu prometa u subotu od 6 ujutro do 23 sata. Ta zona je omeđena sjevernim rubom Boškovićeve do Palmotićeve i do Hebrangove; sjevernim rubom Hebrangove do Gundulićeve, istočnim rubom Gundulićeve do Ilice, Ilicom do Trga bana Jelačića, radićevom do Krvavog mosta, Tkalčićevom do Mikloušićeve, južnim rubom Mikloušićeve i Degenove te zapadnim rubom Ribnjaka, Branjugove i Palmotićeve do Boškovićeve.

Na području Kaptola zabrana za automobile vrijedi danas od 23 sata do nedjelje u 21 sat. To područje obuhvaća zonu koju zatvaraju sjeverni rub Jurišićeve do Palmotićeve do Trga, Radićeva do Krvavog mosta, Tkalčićeva do Mikloušićeve, južni rub Ribnjaka, Branjugove i Palmotićeve di Jurišićeve.

Na Ksaveru prometa i parkiranja nema od danas u 8 ujutro do nedjelje u 21 sat. Područje zabrane omeđuju Ksaverska cesta od jandrićeve do Mlinova, a promet se preusmjerava obilazno Jandrićevom prema Mlinovima uklanjanjem betonskih zapreka kod Ulice Mlinovi.

Zabrana prometa na području oko Hipodroma za sva vozila osim za autobuse s hodočasnicima vrijedi danas od 19 sati do nedjelje u 17 sati (crvena zona). Zabrana prometa za sva vozila osim onih koja imaju dozvolu MUP-a vrijedi od ponoći do nedjelje u 17 sati (Plava zona).

Zabrana prometa osim za vozila stanara naselja Kajzerica vrijedi od ponoći do nedjelje u 17,00 sati. Ulaz za stanare samo iz Remetinečke ulice (Zelena zona).

Pismene obavijesti o mjestu i vremenu zabrane parkiranja policija će ostaviti na ulazima zgrada i vozilima parkiranima na trasi kretanja pape Benedikta XVI. Ukoliko se vaš automobil nađe u nekoj zabranjenoj zoni bit će premješten paukom.