Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zone zabrane

Saznajte gdje smijete, a gdje ne tijekom posjeta Pape

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim lokacija na kojima će se nalaziti papa Benedikt XVI. ovog vikenda važno je znati i koje su zone zabrane prometa i parkiranja.

Što se tiče centra Zagreba danas od 17 do 20 sati zaboravite na vožnju i parkiranje zonom omeđenom Hebrangovom do Preradovićeve i Gundulićeve, Gundulićevom do Ilice, Ilicom do Medulićeve, istočnim rubom medulićeve, zapadnim rubom Rooseveltova trga, sjevernim rubom Vukotinovićeve i Žerjavićeve do Hebrangove.

Pročitajte i ovo Cesta, ilustracija Kao i prije 50 godina Panika u Njemačkoj, od ljeta je moguća velika promjena u prometu Zastoj prometa na križanju Savska-Vukovarska zastoji i gužve FOTO Kaos u prometu u Zagrebu: Tramvaj iskliznuo iz tračnica

Policija će ostavljati i pismene obavijesti

Na priloženoj karti opisana zona označena je plavom bojom. Crvena zona podrazumijeva zabranu prometa u subotu od 6 ujutro do 23 sata. Ta zona je omeđena sjevernim rubom Boškovićeve do Palmotićeve i do Hebrangove; sjevernim rubom Hebrangove do Gundulićeve, istočnim rubom Gundulićeve do Ilice, Ilicom do Trga bana Jelačića, radićevom do Krvavog mosta, Tkalčićevom do Mikloušićeve, južnim rubom Mikloušićeve i Degenove te zapadnim rubom Ribnjaka, Branjugove i Palmotićeve do Boškovićeve.

Na području Kaptola zabrana za automobile vrijedi danas od 23 sata do nedjelje u 21 sat. To područje obuhvaća zonu koju zatvaraju sjeverni rub Jurišićeve do Palmotićeve do Trga, Radićeva do Krvavog mosta, Tkalčićeva do Mikloušićeve, južni rub Ribnjaka, Branjugove i Palmotićeve di Jurišićeve.

Na Ksaveru prometa i parkiranja nema od danas u 8 ujutro do nedjelje u 21 sat. Područje zabrane omeđuju Ksaverska cesta od jandrićeve do Mlinova, a promet se preusmjerava obilazno Jandrićevom prema Mlinovima uklanjanjem betonskih zapreka kod Ulice Mlinovi.

Zabrana prometa na području oko Hipodroma za sva vozila osim za autobuse s hodočasnicima vrijedi danas od 19 sati do nedjelje u 17 sati (crvena zona). Zabrana prometa za sva vozila osim onih koja imaju dozvolu MUP-a vrijedi od ponoći do nedjelje u 17 sati (Plava zona).

Zabrana prometa osim za vozila stanara naselja Kajzerica vrijedi od ponoći do nedjelje u 17,00 sati. Ulaz za stanare samo iz Remetinečke ulice (Zelena zona).

Pismene obavijesti o mjestu i vremenu zabrane parkiranja policija će ostaviti na ulazima zgrada i vozilima parkiranima na trasi kretanja pape Benedikta XVI. Ukoliko se vaš automobil nađe u nekoj zabranjenoj zoni bit će premješten paukom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene