Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sankcije u policiji zbog pretučenog fotografa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjesec dana nakon što su dvojica muškarca premlatila nizozemskog fotografa Ad Van Denderena, za kojeg su mislili da snima djecu na plaži, pokrenut je disciplinski postupak protiv dvoje splitskih policajaca.

Policajce se tereti zbog teže povrede službene dužnosti i propusta nakon incidenta. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u SAD-u Strašna nesreća: Srušio se helikopter s televizijskom ekipom Goran Gašpert i Tea Švob Tea Švob Spasila je utopljenika iz mora, jedna je od rijetkih policajki na motoru, a sada je dobila novo priznanje

Podsjetimo, prije mjesec dana na splitskoj plaži Žnjan četiri mladića su pretukla fotografa misleći, kako je kasnije priopćila policija, da snima golu dječicu, no slučaj nije uspio prijaviti policiji. 

- Policiju nije zanimala moja priča. Željeli su moju kameru i filmove. Mogao sam prenoćiti u hotelu tek nakon što sam ostavio svoje dvije kamere s filmovima, te kartu i putovnicu. U protivnom, bio bih prisiljen provesti noć u policijskoj ćeliji... 

Nisu sa mnom postupali kao sa žrtvom, nego kao s osumnjičenikom, pisao je fotograf koji se sljedeće jutro morao ponovno vratiti u postaju. 

Policajce se tereti zbog teže povrede službene dužnosti i propusta zbog tog incidenta Tamo su mu vratili njegove stvari, uključujući i filmove koje nisu uspjeli razviti. 

Pokušao je, napisao je, još jednom prijaviti napad, ali to mu nisu dopustili. Pretučeni fotograf je nakon što mu je priopćen razvoj situaciju u Splitu izjavio da je zadovoljan tokom postupka:  To je jedino što sam tražio. I to je važno, ne za mene, nego za Hrvatsku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene