Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Saniran teren na mjestu pada letjelice, građani traže odgovore: "Mogli smo nastradati ni krivi ni dužni"

Saniran teren pada letjelice - 3
Saniran teren pada letjelice - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Saniran je teren na mjestu na kojem je prije četiri dana pala letjelica sovjetske proizvodnje.

Ostaci letjelice, dijelovi i trup izvučen iz kratera sada su predmet istrage koju vode i vojni, ali i civilni istražitelji. Istraga treba odgovoriti na brojna pitanja, među ostalim, je li letjelica uistinu nosila aviobombu, odnosno kakav je eksploziv sadržavala s obzirom na pronađene tragove. Trebat će rekonstruirati i podatke o njezinu letu - odakle je došla i s kojom namjenom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema službene potvrde Novo podrhtavanje tla uznemirilo Zagrepčane, stigle stotine komentara: "Čulo se, a i protreslo" Dojava o bombi na Županijskom sudu u Zagrebu - 6 I pas bio u potrazi FOTO Drama na sudu u Zagrebu: Dojava o bombi bila je lažna, a poziv je upućen iz susjedne zemlje

I stanovnici glavnoga grada očekuju odgovore.

"To su sve nagađanja, vjerojatno je postojao prostor za eksploziv u kojem je možda i bilo eksploziva, sigurno manje od 120 kila, jer da je bilo toliko, ne bi to ovako izgledalo. Treba napraviti istragu s pravim stručnjacima i onda dati komentare", uvjeren je Ivan iz Zagreba. 

"Želim znati samo da smo mi kao država i ljudi u ovoj državi sigurni i da se ovakve stvari više ne događaju jer smo mogli nastradati ni krivi ni dužni, i to zbog ludosti koje se događaju u svijetu", kaže Marija iz Zagreba. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene