Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Službe na terenu

Posljedice nevremena u Zagrebu: Ovako izgleda šteta od olujnog nevremena u brojkama nakon tjedan dana

Sanacija štete nakon oluje u Zagrebu
Sanacija štete nakon oluje u Zagrebu Foto: DNEVNIK.hr
U Zagrebu se otklanjaju posljedice nevremena koje je prošlo Hrvatskom protekloga tjedna. Sve gradske službe angažirane su na terenu, poručuju iz Grada, a objavili su i nove podatke o intervencijama.

Otklanjanje posljedica prošlotjednih olujnih nevremena nastavlja se u Zagrebu, uz maksimalan angažman svih gradskih službi, poručuju iz Grada.

Promet

Zbog slijevanja oborinskih voda te nanosa ostataka granja i lišća prema skretničkom uređaju, u srijedu u 5 sati došlo je do iskliznuća tramvaja na raskrižju Trga žrtava fašizma i Ulice kralja Zvonimira, no promet je ponovno uspostavljen nakon 40 minuta.

Zbog pada stabla na cestu privremeno je bila obustavljena i autobusna linija 129 Kuniščak-Šestinski dol, no nakon intervencije vatrogasaca linija je ponovno uspostavljena u 10:50.

Danas popodne tramvajski i autobusni promet odvija se redovno. Obavljen je i redoviti mjesečni servis žičare, koja također radi redovno.

Sustav prijava šteta građana

Građani su prijavili 4003 štete. Gradski timovi do sada su obišli 742 prijavljene lokacije. Građani i dalje mogu prijavljivati štetu preko aplikacije na internetskim stranicama Grada Zagreba.

GSKG je zaprimio 747 prijava štete, od čega se 494 odnose na štete na krovištima. Interventno je sanirano njih ukupno 382, a u radu je preostalih 112.

Sedam najvećih oštećenih krovišta u Susedgradu (2), Trešnjevci, Sesvetama, Črnomercu, Dubravi i Maksimiru sanirano je ili je sanacija u tijeku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neslužbeno se doznaje Štrajk se nastavlja: Većina članova sindikata odbila Vladinu ponudu

Na interventnim sanacijama krovova trenutno je angažirano 86 izvođača, a još 130 na ostalim radovima (vodovodne i odvodne instalacije, elektroinstalacije, strojarstvo, građevinsko-obrtnički radovi).

Sljedeći je korak za višestambene zgrade prikupljanje ponuda za trajne sanacije koje preko predstavnika stanara provode upravitelji zgrada, na trošak osiguravatelja.

Prije nego što izvođači radova krenu u trajne sanacije, nužno je da suvlasnici daju suglasnost na radove i troškovnik. Što se tiče šteta na automobilima, potrebno je da građani pozovu policiju kako bi ona napravila zapisnik o šteti.

Parkovi i rekreativne površine

Iz Grada Zagreba mole građane da zbog vlastite sigurnosti izbjegavaju posjete parkovima, dječjim igralištima, i rekreativno-sportskim objektima, zbog mogućnosti daljnjeg lomljenja pojedinih grana oštećenih stabala.

Pročitajte i ovo Izrada osobne iskaznice Pripazite! Objavljen detaljan popis mjesta na kojima možete zatražiti osobnu iskaznicu, ali postoji jedan problem...

Grad Zagreb prestaje slati dnevna priopćenja, ali će i dalje o svim važnim informacijama nastaviti izvještavati javnost, poručuju u izvješću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene