Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripazite!

Objavljen detaljan popis mjesta na kojima možete zatražiti osobnu iskaznicu, ali postoji jedan problem...

Izrada osobne iskaznice
Izrada osobne iskaznice Foto: Tom Dubravec/Cropix
Objavljen je popis policijskih uprava i policijskih postaja u Hrvatskoj u kojima možete podnijeti zahtjeve za izdavanje osobnih iskaznica.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) od ponedjeljka je građanima omogućilo podnošenje zahtjeva za izdavanje osobnih iskaznica u bilo kojoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji u Republici Hrvatskoj koja obavlja i upravne poslove, bez obzira na mjesto njihova prebivališta ili boravišta.

"Građanima će se tako olakšati proces dobivanja osobne iskaznice i izbjegavanje gužvi u velikim policijskim upravama jer mogu podnijeti zahtjev za izdavanje osobne iskaznice u okolnim policijskim postajama ili u drugim policijskim upravama", izvijestili su iz MUP-a.

No izrađene osobne iskaznice građani će trebati preuzeti u policijskoj upravi ili postaji u kojoj su podnijeli zahtjev za izdavanje.

Pročitajte i ovo Policija u Istri - 2 Ugurao ju u auto Procurili novi detalji otmice u Istri: Na cestama i specijalci, traje velika potraga za muškarcem koji je jutros oteo ženu

"Navedeno ukidanje mjesne nadležnosti pri podnošenju zahtjeva za izradom nove osobne iskaznice trajat će do 31. kolovoza 2024. godine, o čemu će građani biti obaviješteni na web-stranice Ministarstva unutarnjih poslova", zaključuju iz MUP-a uz popis svih policijskih postaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene