Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON IZBORA

Oglasila se Švaljek i otkrila hoće li podržati Bandića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sandra Švaljek, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba koja nije uspjela ući u drugi krug izbora, poručila je da će njeni zastupnici biti u Gradskoj skupštini biti "snažna i odlučna opozicija Milanu Bandiću".

Priopćenjem se oglasila i Sandra Švaljek poručujući da zastupnici s njene nezavisne liste u Gradskoj skupštini neće podržati Milana Bandića. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istražili smo Bitka za Zagreb: Otkrivamo postoje li doista bitne razlike u programima kandidata Slika nije dostupna protiv bandića Švaljek: "Glasajte za mene u prvom krugu, u drugom će biti kasno"

"Nakon drugog kruga izbora za gradonačelnika Zagreba poručujemo da će zastupnici Nezavisne liste Sandre Švaljek i HSLS-a u Gradskoj skupštini biti snažna i odlučna opozicija Milanu Bandiću i njegovoj upravi", poručuje Švaljek u priopćenju.

Najavljuje da će se suprotstavljati Bandićevom načinu vladanja Zagrebom. "I dalje ćemo beskompromisno zastupati vrijednosti koje smo isticali u kampanji za izbore za gradonačelnika i Gradsku skupštinu te se suprotstavljati postojećem načinu upravljanja i vladanja Zagrebom", kaže se u priopćenju Nezavisne liste Sandre Švaljek.

Njena je lista dobila osam mandata u Gradskoj skupštini, pa će među budućim zastupnicima tako biti i Vladimir Ferdelji koji se svojedobno također natjecao za gradonačelnika Zagreba, Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a te glumac i redatelj Marko Torjanac.

Sandra Švaljek na prvom krugu lokalnih izbora 21. svibnja nije uspjela dobiti dovoljan broj glasova da uđe udrugi krug. Zauzela je tada treće mjesto s 19,14 posto osvojenih glasova. Anka Mrak Taritaš je u prvom krugu izborila drugo mjesto i ulazak u drugi krug s 24,48 posto, dok je Milan Bandić bio prvi s 30,87 posto osvojenih glasova.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene