Sandra Švaljek (Foto: Borna Filic/PIXSELL)
Sandra Švaljek (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Foto: Borna Filic/PIXSELL

Osnovna je primjedba, istaknula je Švaljek, da je "proračun priređen vrlo neobjektivno i po svoj prilici on se neće realizirati, uostalom, kao i većina proračuna u prethodnim godinama".


Sandra Švaljek, predsjednica Kluba gradskih zastupnika Nezavisne liste Sandre Švaljek i HSLS-a, najavila je u četvrtak novinarima u Gradskoj skupštini da neće podržati prijedlog proračuna Grada Zagreba za 2018. godinu.

Vezani članci Sandra Švaljek (Foto: Dnevnik.hr) Na suđenju Bandiću svjedočila Sandra Švaljek i jedan od vozača: "To ne bi smjelo biti dopušteno, ali vjerujem da nije protuzakonito" Sandra Švaljek (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Švaljek na suđenju Bandiću: ''Nisam sudjelovala u donošenju odluka, gradonačelnik ih je donosio''

"Na prvom čitanju proračuna za 2018. godinu izgovoreno je puno o prijedlogu proračuna i mislim da sada nakon ovih amandmana i nema se više puno za dodati jer proračun je ostao u istim okvirima, u istim gabaritima kakav je i bio i sve one kritike koje sam uputila vrijede i danas i zbog toga neću podržati ovaj proračun", poručila je Švaljek.

Osnovna je primjedba, istaknula je, da je "proračun priređen vrlo neobjektivno i po svoj prilici on se neće realizirati, uostalom, kao i većina proračuna u prethodnim godinama".

"Prihodi se jednostavno neće ostvarivati onakvim tempom kako je predviđeno proračunom i u onom iznosu i zbog toga će se trebati izvršiti korekcija na rashodnoj strani proračuna, a korekcija uvijek znači u Zagrebu to da na primjer izdaci za plaće ostanu onakvi kakvi su predviđeni, ako ne i veći od toga, a s druge strane, stradaju kapitalna ulaganja i nema projekata koji se najavljuju", rekla je Švaljek.

Podsjetimo, da neće podržati gradski proračun za 2018. jučer je najavio i zagrebački SDP. (Hina)