Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi nastavak u slučaju smijenjenog pomoćnika ravnatelja policije Davora Blaževića-Tigra. Bivši tjelohranitelj Ive Sanadera ispitan je o svim okolnostima pod kojima je nekadašnjem šefu dostavljao pakete.


Posve neočekivano, bivši šef Vlade pojavio se na Županijskom sudu. Dva je sata Sanader s odvjetnicima, proučavao dokumentaciju u slučaju Fimi media u kojem
je s HDZ-om optužen za izvlačenje državnog novca. No, na izvučene fotografije, zbog kojih je njegov bivši tjelohranitelj smijenjen u MUP-u bio je - bez komentara.

Vezani članci Damir Polančec svjedoči na suđenju Ivi Sanaderu (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) - 5 Damir Polančec: "Hrvatska je mogla odbiti traženje MOL-a da preuzme upravljačka prava u Ini" Šuker i Sanader nisu se pojavili na suđenju za aferu INA-MOL (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Suđenje za aferu Ina-MOL nastavit će se bez Sanadera koji inzistira na operaciji, iako nije hitna

No, odvjetnik Goran Suić ne može prijeći preko ugrožavanja privatnosti. 'Mogu vam reći da je prestrašno da me netko prati i snima bez moje volje i da me se onemogućava u mom poslu, samo to', rekao je Suić. Još jučer ekspresnu suspenziju Davora Blaževića-Tigra s mjesta načelnika Uprave za poslove sigurnosti, Sanaderovi odvjetnici nazvali su prijetećom porukom.

>> Bivši Sanaderov tjelohranitelj udaljen s dužnosti

Sporna primopredaja sa svjedokom nije narušila jamstva uz koje je Sanader pušten. Kazna bivšem premijeru neće biti povratak u Remetinec. Premda je bilo i takvih priča, ni USKOK ni Državno odvjetništvo, doznajemo, Ivu Sanadera zbog spornog paketa ne žele ponovno vratiti u pritvor. Barem ne zasada.

Suspendirani pomoćnik ravnatelja MUP-a u idućih tjedan dana stegovno će odgovarati. Ispitan je o svemu. Novi ministar, među čijim je prvim potezima zbog sramoćenja
službe bila Blaževićeva smjena - sada je oprezniji u istupu. 'Postupak pred unutarnjom kontrolom traje, stvorene su pretpostavke da se ispitaju sve okolnosti, nije dobro prejudicirati ničiju krivnju pa ni policijskog službenika, gospodina Blaževića. O detaljima ne mogu', rekao je ministar Ranko Ostojić.

Saslušan je i drugi tjelohranitelj, koji je s Blaževićem bio u vozilu. U MUP-u danas kažu: nije povrijedio dužnost. Učinio mu je privatnu uslugu i nije znao kamo idu.