Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši premijer bez komentara

Sanaderov bivši tjelohranitelj ispitan zbog dostave spornih paketa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi nastavak u slučaju smijenjenog pomoćnika ravnatelja policije Davora Blaževića-Tigra. Bivši tjelohranitelj Ive Sanadera ispitan je o svim okolnostima pod kojima je nekadašnjem šefu dostavljao pakete.

Posve neočekivano, bivši šef Vlade pojavio se na Županijskom sudu. Dva je sata Sanader s odvjetnicima, proučavao dokumentaciju u slučaju Fimi media u kojem
je s HDZ-om optužen za izvlačenje državnog novca. No, na izvučene fotografije, zbog kojih je njegov bivši tjelohranitelj smijenjen u MUP-u bio je - bez komentara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Davor Blažević Tigar Novi zamjenik ministra unutarnjih poslova je bivši Sanaderov tjelohranitelj Slika nije dostupna Prihvatili jamstva Županijski sud donio odluku - Sanader može na slobodu, USKOK najavio žalbu

No, odvjetnik Goran Suić ne može prijeći preko ugrožavanja privatnosti. 'Mogu vam reći da je prestrašno da me netko prati i snima bez moje volje i da me se onemogućava u mom poslu, samo to', rekao je Suić. Još jučer ekspresnu suspenziju Davora Blaževića-Tigra s mjesta načelnika Uprave za poslove sigurnosti, Sanaderovi odvjetnici nazvali su prijetećom porukom.

>> Bivši Sanaderov tjelohranitelj udaljen s dužnosti

Sporna primopredaja sa svjedokom nije narušila jamstva uz koje je Sanader pušten. Kazna bivšem premijeru neće biti povratak u Remetinec. Premda je bilo i takvih priča, ni USKOK ni Državno odvjetništvo, doznajemo, Ivu Sanadera zbog spornog paketa ne žele ponovno vratiti u pritvor. Barem ne zasada.

Suspendirani pomoćnik ravnatelja MUP-a u idućih tjedan dana stegovno će odgovarati. Ispitan je o svemu. Novi ministar, među čijim je prvim potezima zbog sramoćenja
službe bila Blaževićeva smjena - sada je oprezniji u istupu. 'Postupak pred unutarnjom kontrolom traje, stvorene su pretpostavke da se ispitaju sve okolnosti, nije dobro prejudicirati ničiju krivnju pa ni policijskog službenika, gospodina Blaževića. O detaljima ne mogu', rekao je ministar Ranko Ostojić.

Saslušan je i drugi tjelohranitelj, koji je s Blaževićem bio u vozilu. U MUP-u danas kažu: nije povrijedio dužnost. Učinio mu je privatnu uslugu i nije znao kamo idu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene