Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanaderova obrana

'Blaževićeva suspenzija je prijeteća poruka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Braniteljski tim bivšeg premijera Ive Sanadera, optuženog zbog korupcije i ratnog profiterstva, osudio je suspenziju pomoćnika glavnog ravnatelja policije i načelnika Uprave za posebne poslove sigurnosti Davora Blaževića, kojega je ministar policije Ranko Ostojić udaljio iz službe zbog teže povrede službene dužnosti.

Rješenjem ministra Ranka Ostojića, Blažević je privremeno udaljen iz službe te je najavljeno da će protiv njega biti pokrenut stegovni postupak jer se iz fotografija objavljenih u dnevnom tisku vidi kako je Blažević kontaktirao sa Sanaderom, kojemu je godinama bio osobni tjelohranitelj.

U priopćenju Odjela za odnose s javnošću MUP-a navodi se da su danas u dnevnom tisku objavljene fotografije iz kojih se zaključuje kako je Davor Blažević kontaktirao s Ivom Sanaderom, okrivljenikom za više teških kaznenih djela, koji se uz jamčevinu brani sa slobode. Time je, navode iz MUP-a, Davor Blažević naštetio ugledu i interesima policijske službe.

Pročitajte i ovo Robert Travaš i Ivana Kopčić Posljedice još od lani U štrajku sudaca ne trpe samo stranke: "Svaki mjesec u kojemu nema ročišta, mi ostajemo bez prihoda" Slika nije dostupna Odvezao se taksijem PRVO DAN NA SLOBODI Sanader sjeo u taksi, a novinarima poručio: 'Ne dajem izjave'

'Prijeteća poruka i ostalim građanima'

Sanaderov odvjetnički tim, pak, ocjenjuje da iz rješenja ministra Ostojića proizlazi kako je jedini razlog za takvu odluku 'činjenica da je gospodin Blažević prije nekoliko dana Sanaderovu odvjetniku Goranu Suiću nosio pakete'.

'Ne ulazeći u pitanje kome su paketi bili namijenjeni, navedeno ministrovo rješenje implicira da nitko, a posebno djelatnici MUP-a, ne smiju kontaktirati ne samo s gospodinom Sanaderom nego i s njegovim odvjetnicima. Ne moramo posebno podsjećati na to da Sanader, po Ustavu i Zakonu, nije osoba koja je počinila bilo kakvo kazneno djelo, niti postoje bilo koji drugi propisi koji bi ograničavali njega odnosno druge građane Republike Hrvatske da međusobno slobodno komuniciraju', navodi u priopćenju Sanaderov odvjetnički tim - Čedo Prodanović, Jadranka Sloković i Goran Suić.

Odvjetnici tvrde i da iz službenog priopćenja MUP-a 'proizlazi upravo suprotno', a za što, kako ističu ne vide uporište u odredbama Zakona o policiji na koje se ministar poziva'. Stoga ovo rješenje tumače kao 'prijeteću poruku' ne samo Sanaderovim odvjetnicima nego i 'ostalim građanima s ozbiljnim posljedicama po stanje ljudskih prava i temeljnih sloboda', navodi u priopćenju Sanaderov odvjetnički tim. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene