Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pratnji odvjetnika

Ivo Sanader dva sata na sudu pregledavao spis o Fimi mediji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Sanader u pratnji odvjetničkog tima proveo je gotovo dva sata na Zagrebačkom Županijskom sudu pregledavajući spis u predmetu Fimi media.

Radi se o trećoj i zadnjoj optužnici koju je USKOK protiv njega podigao.  ivši premijer Ivo Sanader nekoliko sati je danas proveo na zagrebačkom Županijskom sudu gdje je pregledavao sudski spis slučaja Fimi medija, nakon čega nije želio dati nikakvu izjavu niti prokomentirati suspenziju njegovog bivšeg tjelohranitelja Davora Blaževića.

Sanader je na sud došao u pratnji odvjetnice Jadranke Sloković, a nakon višestanog pregledavanja spisa po izlasku iz zgrade suda na Zrinjevcu okupljenim novinarima kratko je rekao da je došao samo pregledati spis.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Pravna bitka Vrhovni sud ukinuo presudu protiv Hoda za život, reagirao Tomašević: "Ovo nas neće pokolebati" Slika nije dostupna Afera Fimi medija Sutkinja o nedolasku Sanaderova 83-godišnjeg punca: Imate tri dana ili po njega šaljemo policiju!

Goranu Suiću, odvjetniku Ive Sanadera, zasmetalo je što su mu novinari stalno 'za petama'. Požalio se pred sudom kako mu je sramotno i neprihvatljivo kontroliranje svakog pokreta. Time se, tvrdi Suić, oduzima svako pravo na privatnost.

Sanaderova odvjetnica kazala je da je bivši premijer pregledavao spis u slučaju Fimi media u kojemu je s još nekoliko bivših HDZ-ovih stranačkih dužnosnika i samom strankom optužen za izvlačenje novca iz državnih tvrtki i institucija te punjenje HDZ-ovog 'crnog fonda'. Dodala je da će se Sanader kasnije poslijepodne zbog istog razloga vratiti na sud. 

Suspenziju pomoćnika glavnog ravnatelja policije i načelnika Uprave za posebne poslove sigurnosti Davora Blaževića, kojega je ministar policije Ranko Ostojić udaljio iz službe zbog teže povrede službene dužnosti, Ivo Sanader nije želio komentirati.

Sanaderovog bivšeg tjelohranitelja Blaževića novi je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić suspendirao nakon što su u tisku objavljene fotografije njegovog susreta sa Sanaderom. Po završetku prve sjednice nove vlade Ostojić je novinarima kazao da ne želi prejudicirati ničiju krivnju 'pa ni gospodina Blaževića'.

'Neka radi svatko svoj posao. Odvjetnici svoj, a ja svoj', odgovorio je, pak, na upit kako komentira istup Sanaderovih branitelja koji su suspenziju Blaževića ocijenili kao 'prijeteću poruku' ne samo njima nego i 'ostalim građanima s ozbiljnim posljedicama po stanje ljudskih prava i temeljnih sloboda'. Novinare je zanimala i 'sudbina' pripadnika Uprave za posebne poslove sigurnosti Siniše Vukosava koji je Blaževića dovela na mjesto susreta sa Sanaderom, no Ostojić je rekao da ne želi o detaljima te da 'sve radi' unutarnja kontrola MUP-a.

Iz MUP-a su jučer priopćili da je Blažević privremeno udaljen iz službe zbog teže povrede službene dužnosti, odnosno jer je kontaktom sa okrivljenikom za više teških kaznenih djela naštetio ugledu i interesima policijske službe. Najavljeno je i pokretanje stegovnog postupka protiv Blaževića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene