Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skandal oko lažnog intervjua novinara Jutarnjeg lista, Davora Butkovića, s premijerom Sanaderom postaje sve zanimljiviji. U EPH vjeruju kako se radi o namještaljci konkurencije. Viktor Zahtila, mladić koji se predstavio kao premijer, naime, nekada je radio u NCL grupi, a poznanik je novinarke Večernjeg lista. Pravi premijer Sanader kaže kako je, čitajući razgovor, mislio da je prvi travanj.


'Kad sam vidio intervju nisam vjerovao svojim očima. Mislio sam da je 1. travnja. Išao sam odmah pogledati koji je danas datum. Kad sam vidio da je veljača, shvatio sam da se radi o nekoj gadnoj zafrkanciji... ili prijevari', rekao je premijer Ivo Sanader.

Vezani članci Slika nije dostupna Sanader: Izborna je godina, u zatvoru ne mogu biti opasan Slika nije dostupna 'Atmosferu u RH uspoređuju s komunizmom'

S novinarom Jutarnjeg lista, Davorom Butkovićem, kaže, nije komunicirao ni telefonom ni sms-om ni mailom. 

Komunikaciju je obavio Viktor Zahtila (23), nekadašnji djelatnik NCL grupe i poznanik novinarke Večernjeg lista Milene Zajović koja je prijevaru i razotkrila.

>> Večernji list odbacuje optužbe da stoji iza lažnog intervjua

>> Lažni Sanader je Viktor Zahtila, aktivist 'Iskoraka'

Iz njezina je stana lažni premijer, navodno, Butkoviću slao poruke. Zbog ta dva detalja u EPH vjeruju kako bi u skandalu prste mogla imati i konkurencija.

Davor Butković objavio je na stranicama Jutarnjeg lista kako "nema sumnje da je u slučaju 'Sanaderova intervjua' došlo do profesionalnog propusta" te da je stoga ponudio ostavku na mjesto urednika Javnog sektora EPH.

"Za taj sam propust odgovoran isključivo ja, a ne uredništvo i
novinari Jutarnjeg lista, ili izdavač Jutarnjeg lista", stoji u
Butkovićevoj izjavi.

Također dodaje kako je "u proteklih šest godina barem petnaestak puta intervjuirao premijera Ivu Sanadera", kako je "s njim vrlo često kontaktirao, uživo, telefonom, sms-om, pa i mailom" i da "uredništvo Jutarnjeg lista nije bilo uključeno u pripremu i proizvodnju 'intervjua' ".

Utoliko - naglašava Davor Butković - "jedino (sam) ja odgovoran za objavljivanje spornog materijala.

Butković dodaje kako je "stoga, neovisno o raznim okolnostima koje su dovele do ovog propusta, a koje dolaze iz nekih drugih sfera, ponudio ostavku na mjesto urednika Javnog sektora EPH".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju