Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Večernji list odbacuje optužbe da stoji iza lažnog intervjua

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uredništvo Večernjeg lista ustvrdilo je danas da ni jedan urednik ili novinar njihove redakcije nije sudjelovao u objavi lažnog intervjua premijera Ive Sanadera u Jutarnjem listu, te je odbacilo optužbe iz Jutarnjeg lista da 'Večernjak' stoji iza tog slučaja.

"Glede objave lažnog intervjua premijera Ive Sanadera u Jutarnjem listu i konstrukcijama njihova izdavača da iza slučaja stoji Večernji list, uredništvo Večernjeg lista izjavljuje da ni jedan urednik ili novinar naše redakcije nije sudjelovao u tom skandalu", stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Tucker Carlson - 1 razgovor s Tuckerom Carlsonom VIDEO Putin otkrio u kojem će slučaju napasti Poljsku, progovorio i o globalnom ratu: "Još nismo postigli ciljeve" Vladimir Putin Drugačiji od drugih Kremlj otkrio zašto je Putin pristao na intervju s kontroverznim američkim novinarom

U Večernjem listu tvrde da to što je mladić (Viktor Zahtila), koji se dopisivao s urednikom Jutarnjeg lista (Davorom Butkovićem) poznanik 'Večernjakove' novinarke i što je sporni mail poslan iz stana u kojem ona živi s još dvoje novinara Radija 101, ne može biti ni povod, a pogotovo ne dokaz sudjelovanja u "zavjeri". 

>> Lažni Sanader je Viktor Zahtila, aktivist 'Iskoraka'

Večernji list odbacio je sve napade izdavača Jutarnjeg lista,
navodeći kako je bjedno i žalosno da u slučaju očitog novinarskog šlamperaja, neprofesionalnosti i neetičnosti novinara Jutarnjeg lista izdavač tih novina kao krivca optuži konkurenciju, dakle nekoga izvan vlastite izdavačke kuće.

Uredništvo Večernjeg lista smatra da problem nije u tome kako se dogodio u povijesti nezabilježen propust hrvatskog novinarstva, nego da se takvo što uopće moglo dogoditi.

U 'Večernjaku' tvrde da je Jutarnji list odlučio problem pokušati
skriti konstrukcijama koje vode u teoriju zavjere, ali unatoč svim
pokušajima prebacivanja krivnje, ostaje neprijeporna činjenica da je Jutarnji list objavio lažan intervju s hrvatskim premijerom iz pera još do prije četiri dana jednog od vodećih političkih novinara u Republici Hrvatskoj, kažu u 'Večernjaku'.

Uredništvo Večernjeg lista ističe također da sada, kada javnost zna tko je bio sugovornik novinara Jutarnjeg lista, za njih prestaje svaki interes za pozadinu te teme.

Do tada, kažu, u otkrivanju pozadine vodili su se novinarskim
refleksom, a držali su da postoji interes dijela javnosti da dozna
kako je bilo moguće da premijer zaniječe istinitost intervjua, koji
potpisuje jedan od utjecajnijih političkih novinara, a koji je
objavljen u relevantnim dnevnim novinama.

Redakcija Večernjeg lista ne likuje zbog ove situacije, upravo
suprotno, nadasve je zabrinuta srozavanjem ugleda profesije u cjelini, kaže se u priopćenju Večernjeg lista.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene