Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanacija u Kvaternikovoj počinje danas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanacija klizišta na gradilištu urbane vile u Kvaternikovoj ulici, zbog kojeg je sinoć evakuirano deset stanara okolnih kuća, treba početi danas, a izvođač radova Omerović grupa tvrdi da nema veze s urušavanjem kuća.

Voditelj smjene Operativno-komunikacijskog centra zagrebačke Policijske uprave Zdravko Svirčić rekao je da je još 5. rujna građevinska inspekcija utvrdila nepravilnosti u izvođenju iskopa, koji je izveden bez mjera osiguranja stabilnosti okolnih objekata. 

Pročitajte i ovo Pala skela u središtu Zagreba - 3 oglasili se i o zidu u Maksimiru Državni inspektorat o padu skele u Petrinjskoj: "Utvrđene su nepravilnosti, zabranjeno je obavljanje nekih radova" Željko Vukasović, zaštićeni najmoprimac Nitko mu ništa ne može UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Živi u prizemlju, a kiša mu pada po glavi. Za sve je kriv jedan čovjek: "Prvo je vještaku, a zatim i sucu pozlilo na očevidu"

>> Zagreb: Kućama prijeti urušavanje, iseljeno 10 stanara 

Inspekcija je, po njegovim riječima, naredila hitne mjere sanacije, što nije bilo učinjeno, te je došlo do urušavanja okolnih kuća.

Omerović grupa, koja je na tabli na gradilištu navedena kao izvođač radova na objektu, po riječima njenog direktora Hajrudina Omerovića, "nema nikakve veze s urušavanjem".

Iskop za objekt rađen je prije pet ili šest mjeseci i nije ga radila naša tvrtka, rekao je Hini direktor Omerović, pojašnjavajući da je Omerović grupa došla na gradilište prije mjesec dana sa zadaćom izgradnje objekta u Kvaternikovoj ulici.

Stanari Kvaternikove ulice tvrde da su još su u travnju upozoravali nadležne na opasnost od urušavanja.

Prema podacima navedenim na gradilištu, građevinska dozvola izdana je u siječnju ove godine, a investitor je "M&M" Commmerce iz Lučkoga.

Deset stanara u Kvaternikovoj ulici 83 i 85 evakuirano je sinoć iz njihovih kuća. Zidovi na jednoj od kuća su napukli, a dvorište druge kuće nagnulo se prema gradilištu, na kojemu je izvršen iskop za gradnju individualne stambene građevine, odnosno urbane vile.

O poduzimanju potrebnih mjera bit će riječi danas na hitno sazvanoj sjednici Vijeća gradske četvrti Črnomerec kojoj će, u Kvaternikovoj, prisustvovati stanari, investitor "M&M" te predstavnici Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izgradnju te Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu zaštitu.

Vijeće gradske četvrti Črnomerec traži hitnu sanaciju klizišta 

Vijeće gradske četvrti Črnomerec na današnjoj je sjednici zatražilo hitnu sanaciju štete nastale jučerašnjim urušavanjem kuća u Kvaternikovoj ulici.

Ako štetu ne sanira izvođač radova na urbanoj vili u Kvaternikovoj ulici "MM Commerc", a zbog kojih je i došlo do urušavanja kuća, neka grad sanira štetu, a ovršno neka se naplati od izvođača radova, zaključeno je na sjednici kojoj su nazočni bili i predstavnici oštećenih stanara.

Na sjednici je zatraženo i da se utvrdi postoje li elementi kaznene odgovornosti, jer ako se utvrde greške u izvođenju radova, izvođaču treba ukinuti licencu, rečeno je na sjednici.

Apsurdno je da kuće u Kvaternikovoj ulici broj 83 i 85 uopće nisu na prirodnom klizištu, nego je to klizište napravio "MM Commerc", jer je iskopao temelj za vilu bez prethodnog osiguranja stabilnost okolnih objekata, rekao je jedan od oštećenih stanara Davor Borić.

Stanari kažu kako na stanje u toj ulici građevinsku inspekciju upozoravaju još od travnja. Inspektori su se, kako tvrde stanari, pojavili tek 5. rujna, kada je i naređena sanacija gradilišta. Kako to nije učinjeno, jučer su se počele urušavati kuće, upozoreno je.

Zidovi na jednoj od kuća su napukli, a dvorište druge kuće nagnulo se prema gradilištu, na kojemu je izvršen iskop za gradnju urbane vile.

Osam od deset evakuiranih građana jučer je smješteno kod susjeda i rodbine, a dvoje najstarijih stanara, od kojih je jedan nepokretan, smješteno je u Dom umirovljenika Trešnjevka, rekla je načelnica Odjela za socijalnu skrb Snježana Puškarić. 

Policija je potvrdila da je jutros počela sanacija klizišta u Kvaternikovoj ulici, a neki stanari upozorili su i na još jedno klizište koje se, zbog gradnje urbanih vila, otvara u ulici Suhopoljski put na Črnomercu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene