Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar turizma Veljko Ostojić, na sastanku je pohvalio rad svih službi koje su sudjelovale u akciji i u normalizaciji situacije nastale uslijed požara.


'Pohvaljujem vatrogasce, vojsku, policiju, Hrvatske šume, komunalna poduzeća, sve službe koje su sudjelovale u normalizaciji ove izvanredne situacije u kojoj se poklopio cijeli niz nesretnih okolnosti. Turisti su također prepoznali dobar rad službi te je velik dio gostiju odlučio ipak ostati i provesti i ostatak odmora na crikveničkoj rivijeri. Prema podacima kojima raspolažemo tek je sedam posto gostiju sa crikveničke rivijere odlučilo prekinuti svoj planirani odmor. Vjerujem da je to privremeno i da će se dio tih ljudi vratiti', rekao je Ostojić.

Vezani članci Požar hara Grčkom - 1 Požar hara Grčkom: Nedaleko od Atene gore makija i borovi, stanovnici preventivno evakuirani Gužve u Hrvatskoj - 1 Gužve ne prestaju: ''Nismo ovo očekivali, za sada smo prezadovoljni''

Nakon sastanka, ministar se osobno uvjerio u sigurnost turista, koji svoj odmor provode na ovom području te je obišao kamp Selce, kao i prihvatno središte organizirano u sportskoj dvorani u Crikvenici.

>> Vatrena stihija većim dijelom obuzdana, kanaderi povučeni zbog bure

Sva požarišta, kako se navodi, trenutno su pod nadzorom, požar je lokaliziran, a smirivanje bure je u ranim jutarnjim satima omogućilo dolazak četiri kanadera, koji su priskočili u pomoć vatrogascima. Svi kapaciteti (hoteli, kampovi, pansioni, privatni smještaj i ostalo) su u potpunosti funkcionalni i na raspolaganju turistima.

Otežano i u prometu

Osim vatrogascima, slabljenje bure olakšanje je donijelo i vozačima. Za promet su otvorene sve ceste, a trajekti i katamarani plove redovito. Zbog udara bure, ograničenja ima na autocesti Zagreb-Rijeka i podvelebitskoj dionici Jadranske magistrale, kojima mogu prometovati samo osobna vozila. Na autocesti A-1, koja je otvorena za sve skupine, potrebno je prilagoditi brzinu i poštivati znakove ograničenja. Većih gužvi nema.

'Bili smo zatvoreni od 18 sati jučer, a otvoreni smo danas od ponoći. A najveći udari izmjereni na dionici su 150 kilometara na sat', rekao je Marin Jokić iz HAC-a. 'Danas nema kaosa. Nema puno automobila ni gužvi', rekao je turist Andrew.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.