Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo poljoprivrede upozorilo je potrošače da je na farmi prepelica u Tinjanu utvrđena prisutnost salmonele te pozvalo trgovce da jaja s te farme povuku iz prodaje i o tome smjesta obavijeste nadležne institucije.


Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Vezani članci Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Nakon otkrića inspekcije: Ministar zdravstva komentirao ima li opasnosti za one koji su pojeli zaraženo meso Slika nije dostupna Opet salmonela: Ministarstvo opozvalo smrznutu piletinu domaćeg proizvođača

 

"Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je na farmi prepelica AGRO LINE d.o.o., Šurani 1, Tinjan, u sklopu godišnje naredbe provedeno testiranje na bakteriju iz roda Salmonella spp. gdje je utvrđena prisutnost bakterije Salmonella serovar Typhimurium.

Jaja su pakirana u kutije sa po 12 pakiranja od kojih svako sadrži 12 komada jaja. Navedena farma stavila je proizvod - jaja od prepelica na tržište putem tvrtki AGRO LINE DISTRIBUCIJA d.o.o. Zagreb i OVUM d.o.o. Zagreb. Budući navedene tvrtke u Zagrebu nemaju odobreni ili registrirani objekt za poslovanje s hranom, nije poznat put kojim je pošiljka fizički otpremana. Poznato je da su po jedna kutija s ukupno 144 komada prepeličjih jaja otpremljene u trgovine BILLA u Opatiji i Puli, kao i da su iste u postupku povlačenja.

Prema informaciji zaprimljenoj od strane veterinarske inspekcije postoji osnovana sumnja na daljnju distribuciju unutar tržišta Republike Hrvatska te ovim putem obavještavamo potrošače i sve trgovačke lance da ukoliko imaju ovaj proizvod u svojim trgovinama da ga ODMAH povuku s tržišta i o tome ŽURNO izvijeste HR RASFF (rasff-croatia@mps.hr)."