Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvomjesečni odmor saborskih zastupnika još uvijek traje. U svoje radne klupe će za dva tjedna. No, u pauzi koju im osigurava Ustav odlučeno je da će se do kraja godine uložiti u novu tehničku opremu vrijednu oko 3 milijuna kuna.


Glasovanje dizanjem ruku ubrzo bi usitinu moglo postati saborska prošlost. Predsjednik Sabora Josip Leko tvrdi da je nova oprema neophodna. "To je vama evidentno da u sabornici neki drže slušalice dok se vodi rasprava, neki nisu uspjeli glasovati ili zbog tehnike ili zbog njih samih'', rekao je Leko.

Vezani članci Hrvatski sabor Nakon lokalnih izbora slijede promjene i u - Saboru: Doznajte tko bi mogao ući u sabornicu i tko će iz nje otići Vili Beroš Zbog dugova u zdravstvu i problema sa sustavom cijepljenja: Sabor u utorak raspravlja o povjerenju ministru Viliju Berošu

Mijenja se cijeli konferencijski sustav koji obuhvaća jedinice na zastupničkim klupama, server ali i razglas. Građani će u buduće sve što rade zastupnici moći proučavati na internetu pa čak i vidjeti tko je kako o kojoj temi govorio u prošlosti.

>>Novi prijedlog zakona o strateškim investicijama ide u Sabor!

''Moramo građanima omogućiti da znaju tko ima kakve stavove sada kako glasa danas a kako je bilo u prošlosti'', dodao je Leko.

Žestoka polemika počet će već aktualnim prijepodnevom, a burnu jesen jamče i točke dnevnog reda od najavljenih izmjena ustava, do polemike oko takozvanog lex Perkovića te redovnih rasprava o proračunu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook