Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do kraja godine sve spremno

Sabor uložio 3 milijuna kuna u novu tehničku opremu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvomjesečni odmor saborskih zastupnika još uvijek traje. U svoje radne klupe će za dva tjedna. No, u pauzi koju im osigurava Ustav odlučeno je da će se do kraja godine uložiti u novu tehničku opremu vrijednu oko 3 milijuna kuna.

Glasovanje dizanjem ruku ubrzo bi usitinu moglo postati saborska prošlost. Predsjednik Sabora Josip Leko tvrdi da je nova oprema neophodna. "To je vama evidentno da u sabornici neki drže slušalice dok se vodi rasprava, neki nisu uspjeli glasovati ili zbog tehnike ili zbog njih samih'', rekao je Leko.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca Gordan Jandroković Otišao u povijest Pandemija, krize, afere i lupanje od 40 minuta: Po čemu ćemo pamtiti deseti saziv Sabora?

Mijenja se cijeli konferencijski sustav koji obuhvaća jedinice na zastupničkim klupama, server ali i razglas. Građani će u buduće sve što rade zastupnici moći proučavati na internetu pa čak i vidjeti tko je kako o kojoj temi govorio u prošlosti.

>>Novi prijedlog zakona o strateškim investicijama ide u Sabor!

''Moramo građanima omogućiti da znaju tko ima kakve stavove sada kako glasa danas a kako je bilo u prošlosti'', dodao je Leko.

Žestoka polemika počet će već aktualnim prijepodnevom, a burnu jesen jamče i točke dnevnog reda od najavljenih izmjena ustava, do polemike oko takozvanog lex Perkovića te redovnih rasprava o proračunu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene