Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA UBRZANJE PROCESA

Hrvatski sabor u četvrtak o interpelaciji oporbe o radu Vlade vezano uz obnovu od potresa

Hrvatski Sabor - 2
Hrvatski Sabor - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Hrvatski sabor u četvrtak će raspraviti interpelaciju oporbe o radu Vlade vezano uz obnovu od potresa.

Riječ je o interpelaciji o saniranju posljedica potresa i obnovi koja je na inicijativu SDP-a na dnevni red Sabora uvrštena još 2021., no kako su svi problemi otada još aktualni, oporba ju je sada odlučila "pogurati" na raspravu prikupivši 30 potpisa.

Pročitajte i ovo Ivana Kekin, saborska zastupnica (Možemo) Borba za vlast Ljevica smislila novi plan za rušenje HDZ-a: Prvo je potrebno konstituirati Sabor Nova lica u Saboru - 2 Parlamentarni izbori VIDEO Pogledajte virtualnu sabornicu, u novom sazivu gledat ćemo više od 60 novih lica

Kažu kako interpelacijom "žele natjerati Vladu" da ubrza obnovu i traže da se pristupi izmjenama Zakona o obnovi, pojednostavi potrebna dokumentacija, osiguraju dodatni kadrovski kapaciteti, transparentnije obavještava javnost što se poduzima u obnovi te da se paralelno uz obnovu provodi revitalizacija Banovine.

Zastupnici će prije toga raspraviti Plan usklađivanja domaćeg zakonodavstva s pravnom stečevinom Europske unije za 2023., kojim se predviđa donošenje ukupno 35 zakona, među njima i zakona o subjektima koji se bave djelatnošću otkupa i naplate potraživanja.

Raspravit će i izvješće o tri uredbe koje je Vlada donijela na temelju zakonske ovlasti, odnosno dok Sabor nije zasjedao.

Riječ je o Uredbi o Zakonu o hitnoj intervenciji za rješavanje pitanja visokih cijena električne energije te uredbama o dopuni Zakona o zdravstvenoj zaštiti i o izmjeni Zakona o obveznim odnosima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene