Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijede tisuću riječi

Sablasne fotografije koje prikazuju tamnu stranu života na Zemlji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Autori e-knjige odlučili su pomoću fotografija ukazati na opasnosti koje sa sobom nosi prenapučenost našeg planeta.

Kažu da slika vrijedi tisuću riječi. Zato je u sklopu kampanje 'Global Population Speak Out' poruka o prenapučenosti poslana pomoću knjige fotografija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osjećaj kao da je 52,5 °C El Niño ubija! Crveno upozorenje izdano je za gotovo 3000 mjesta i gradova, temperature su nepodnošljive Klimatske promjene klimatski ekstremi Klimatologinja o opasnostima pred nama, ima li spasa? "Bojim se da smo svi zajedno zakasnili"

Cilj je ukazati svijetu na opasnosti koje sa sobom nosi prenapučenost našeg planeta. Besplatna e-knjiga sastoji se od niza moćnih fotografija koje prate komentari stručnjaka za ljudska prava, stanovništvo i zaštitu. Cijelu knjigu možete prolistati OVDJE.

Neki prizori su šokantni. Među ostalim, tu je i fotografija uginulog medvjeda. Naime, zapadni fjordovi Svalbarda u Norveškoj koji su zimi inače smrznuti ove sezone ostali su bez leda. Uslikani medvjed kojeg možete vidjeti u knjizi krenuo je prema sjeveru u potrazi za prikladnim ledom za lov, a kada ga nije našao uginuo je.

'Te promjene tiču se svih nas. Utječu na skoro sva društvena i ekonomska područja'

Tu je i otok koji se smanjuje. Maldivi su naime jedno od najugroženijih područja zbog klimatskih promjena. Otocima ozbiljno prijeti porast razine mora.

Prijetnju predstavljaju i odvodne cijevi. Tu su i odlagališta računala, naftne mrlje, naftne bušotine kondenzacijski tragovi zrakoplova, dimnjaci, smeće, satelitske antene, uginule ptice, odlagališta guma, oluje iz svemira poput uragana Katrina... Kako piše news.com.au, sablasne slike prikazuju tamnu stranu ljudskog života na zemlji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene