Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Tjedan zdravlja'

S. Njunjić i D. Jug šampionke zdravlja grada Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sonja Njunjić i Darinka Jug proglašene su 'Šampionkama zdravlja' grada Zagreba za 2008. i 2009., a priznanja dobitnicama u parku Zrinjevac na obilježavanja Svjetskog dana zdravlja svečano je danas uručio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

U obrazloženju nagrade ističe se da su one svojim predanim radom, trudom i angažmanom, ali i osobnim primjerom doprinijele očuvanju i unaprjeđenju zdravlja i životnog okoliša te tako utjecale na promjenu svijesti i navika svojih sugrađana. Sonja Njunjić je dugogodišnja aktivistica civilnog društva koja je predanim i ustrajnim djelovanjem ukazala na važnost zdrave prehrane u očuvanju zdravlja i sprječavanju bolesti. Godine 2002. osnovala je Udrugu za prevenciju prekomjerne težine.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Darinka Jug je 2001. pokrenula osnivanje udruge Bicikl te kroz rad udruge sustavno lobirala za uvođenje biciklističkog prijevoza u hrvatskim gradovima. Svojim radom i zalaganjem podizala je svijest ljudi o zaštiti okoliša i mogućnostima smanjivanja negativnih utjecaja brzo rastućeg broja automobila. Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje Zvonimir Šostar rekao je da je bilo više od trideset prijava za titulu 'Šampiona zdravlja' koja se dodjeljuje prvi put u povijesti grada Zagreba i žele da to postane tradicija.

Gradski ured za zdravstvo i branitelje je u povodu Svjetskog dana zdravlja, 7. travnja, organizirao niz aktivnosti za građane koje se održavaju tijekom 'Tjedna zdravlja' od 7. do 14. travnja, a radi podizanja svijesti o zdravstvenim izazovima povezanima s urbanizacijom. Uz proglašenje 'Šampiona zdravlja' danas su za promet zatvorene ulice Masarykova, Teslina, Amruševa i Trg Nikole Šubića Zrinskog, a održana je i biciklijada. Svjetska zdravstvena organizacija je za ovogodišnji Svjetski dan zdravlja izabrala temu 'Urbanizacija i zdravlje'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene