Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Emitirali na televiziji

VIDEO Rusi tvrde da su ukrali ukrajinsko borbeno vozilo: "Omogućit će im da ustanove njegove slabosti"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Ruska televizija je emitirala snimke za koje tvrdi da prikazuju borbeno vozilo američke proizvodnje Bradley zarobljeno na bojišnici u ukrajinskoj Luhanskoj oblasti nakon što ga je ruska paljba zaustavila, a ukrajinska posada napustila.

Ruska televizija emitirala je snimke za koje tvrdi da prikazuju borbeno vozilo Bradley, američke proizvodnje. Vozilo su navodno zarobili na bojišnici u ukrajinskoj Luhanskoj oblasti, nakon što ga je Ukrajinska posada napustila.

Voditelj emisije u udarnom terminu na ruskom Prvom kanalu je ukazao na to da će zarobljavanje Bradleyja u funkciji, jednog od nekoliko desetaka koje je Washington poslao Ukrajini ove godine, omogućiti ruskim snagama da ustanove njegove ranjivosti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković obilazak sjevera hrvatske Plenković o Dinamovom stadionu: "Sutra predstavljamo sporazum s Crkvom o rješenju problema"

Prilog je sadržavao intervjue s nekoliko neidentificiranih maskiranih pripadnika dvaju timova zaduženih za zarobljavanje vozila.

 

 

Rekli su da su po vozilo otišli pod okriljem tame i guste magle u "sivoj zoni", oko 500 metara od ukrajinskih snaga, te ga oteglili između minskih polja nakon što je prvi pokušaj propao.

Vozilo prikazano na snimkama bilo je prepuno rupa od metaka, za koje je voditelj rekao da su načinile ukrajinske bespilotne letjelice u pokušaju da unište što je više moguće visokotehnološke opreme na napuštenom vozilu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pravomoćna presuda Muškarac osuđen jer nije kosio travu u svojem dvorištu, dobio novčanu kaznu

Kamera je snimila hrpu streljiva za teške strojnice i topovske projektile sa žutim vrhom.

Jedan od pripadnika timova je rekao da se vozilo doima kao nadograđena inačica Bradleya sa snažnijim motorom, poboljšanom "dinamičnom zaštitom" od topničke paljbe te boljim sustavima za noćni vid i navođenje. Kazao je da kilometraža vozila iznosi oko svega 240 kilometara.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene