Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obilazak sjevera hrvatske

Plenković o Dinamovom stadionu: "Sutra predstavljamo sporazum s Crkvom o rješenju problema"

Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je Dinamov stadion kao temu na sutrašnjoj sjednici Vlade.

Premijer Andrej Plenković u srijedu je obilazio Varaždin, Krapinu i Prelog, a osvrnuo se i na goruća pitanja na tom području, jedno od njih je problem otpada u Brezju, na ulazu u Varaždin.

"Gradonačelnik je poslao apel da se riješi problem odlaganja otpada. Rekao sam da ćemo ga riješiti. U suradnji s gradom i županijom pronašli smo najbolje rješenje u kojem država financijski rješava cijeli taj problem da se makne taj otpad iz Varaždina", poručio je Plenković.

Pročitajte i ovo HNS-ov kamp u Velikoj Gorici Anketa Dnevnika Nove TV Tko bi trebao platiti izgradnju stadiona u Hrvatskoj? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Osim toga premijer se osvrnuo i na izjavu zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića o toma da traži signal od Vlade kako bi se riješio problem na Jakuševcu.

"Problem Jakuševca nije od jučer. Odgovornost je na Zagrebu. Vlada surađuje sa svima i mi ćemo pomoći Gradu Zagrebu, siguran sam da ćemo zajedno naći rješenje. To je vrlo kompleksno pitanje, u stalnoj smo komunikaciji" istaknuo je Plenković i dodao da će se u četvrtak na sjednici Vlade razgovarati o sporazumu Vlade i Zagrebačke nadbiskupije o rješenju problema Dinamovog stadiona.

Nije moglo proći bez pitanja o Frani Barbariću i njegovom ostanku u HEP-u, na što je Plenković odgovorio: "On je i prije bio u HEP-u, on je djelatnik HEP-a".

Boysi u Ateni

"Izuzetno smo angažirani od kolovoza u vezi hrvatskih državljana u Grčkoj. Mi svoju zadaću ispunjavamo, a apel koji smo čuli, potvrda je svemu što radimo. Molio bih sve da se strpe još koji dan", poslao je poruku Plenković.

Premijer je prokomentirao i zabrinutost oko adventa i izvješća SOA-e.

"Što se toga tiče, vrijeme je budnosti. Vidjeli ste napad na njemačkog turista u Parizu. U kontekstu ruske agresije, terorističkog napada Hamasa i ostalog svi moramo biti budni i poruka povjerenice je išla za tim. Naše su službe budne", istaknuo je Plenković. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Pravomoćna presuda Muškarac osuđen jer nije kosio travu u svojem dvorištu, dobio novčanu kaznu

Dotaknuo se premijer i vlastitih izjava o ekstremističkim skupinama.

"Ajmo to sve demistificirati da ne slušamo komentare smiješnih ljudi, političara i pravnika koji u TV emisijama govore svašta o čemu ne znaju ništa. SOA vodi računa o sigurnosti u Hrvatskoj i pojavama koje mogu ugroziti Ustavni poredak Hrvatske. Oni šalju informacije i upozoravaju na potencijalne probleme. Ovo o čemu sam govorio, rekao sam istinu ne prozivajući nikog osobno", objasnio je Plenković.

Pokrovac uopće nije poljoprivrednik

"Stvarnih razloga za prosvjed svinjogojaca nema, danas ih je 18 na punktovima. Moja je zadaća kao premijera ne da šutim, nego da jasno kažem da postojie ljudi čiji ciljevi nisu benigni pa ako se ponovi napad na instituciju vlasti kao 2020., da ne bi bilo pitanja da se ništa nije poduzelo.

Nisu to jako velike prijetnje, ali je važno upozoriti javnost da oni postoje, okupljaju se, nešto rade i da mi o tome nešto znamo. Što bi predsjednik Vlade trebao šutjeti i čekati da se ponovi Bezuk? Nitko nije demantirao, nego samo filozofiraju. Ja upozoravam javnost, policiju, DORH da prate te situacije, da ne propuste postupati. To nije državna tajna, to je fenomen u društvu. Sve to skupa je i umirilo ovaj prosvjed. Pokrovac se nameće kao vođa prosvjeda, a nije uopće poljoprivrednik", zaključio je premijer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene