Posljednjih pet mjeseci majka Nore Šitum pokušava dobiti konkretan odgovor od udruge Hrabro dijete o tome koliko je novca skupljeno u humanitarnoj akciji za njenu kćer te gdje je taj novac sada.


U bolnici Rebro roditelji hrabre lavice Nore Šitum, Ivica Šitum i Đana Atanasovska, sazvali su konferenciju za novinare kako bi razjasnili situaciju koja je nastala na relaciji između njih i udruge Hrabro dijete preko koje se sakupljao novac za Norino liječenje.

Vezani članci Slika nije dostupna Majka Nore Šitum: Iz aviona vidite da tu nešto smrdi Slika nije dostupna Otac Nore Šitum: Dužni smo istinu našem djetetu i ljudima koji su nam pomogli

>> Zaklada Nore Šitum uskoro počinje s radom

'Zahvaljujem vam što lažete, obmanjujete mene i javnost, što nemate nikakvog morala, što bacate ljagu na sve dobro sto ste učinili za mene i svu djecu od svega srca', rekla je Đana Atanasovski, optužujući Jasminku Žužić, predsjednicu udruge Hrabro dijete da proteklih mjeseci skriva bankovne izvode i izvod donacijskog telefona u humanitarnoj akciji za Noru Šitum. Đana kaže da nisu tražili da se novac prebaci na račun Zaklade, već da imaju uvid u stanje prikupljenog novca. Pozivaju državne institucije koje se bave prevarama da iskoriste aparate koje imaju kako bi stali na kraj ovakvim stvarima. Bivši član udruge Alen Kocić kaže da je ovo smišljen plan, da je novac zamračen. Lažima su nazvali sve tvrdnje Jasminke Žužić, koja je kažu samovoljno zaključila akciju, a da oni nisu vidjeli niti jednu lipu kako je stizala. Pristala je da se napravi nezavisna revizija, a ovaj vikend poslala faks, kojim Đanu izbacuje iz udruge kojom, kaže Đana, upravlja kriminalno.

Ivica Šitum na pressici je pokazao i uplatnicu na 12 tisuća kuna koji su, navodno, bili uplaćeni nekome drugome bez njihova znanja.

Obitelj Šitum tvrdi kako je Jasminka Žužić retrogradno zatvorila akciju, a nakon toga je u javnosti pozivala ljude da se odazovu. Kažu i kako imaju informaciju da je kroz Udrugu prošlo oko 7,5 milijuna kuna, ali da ne znaju u koje je to sve svrhe bilo. Traže od Jasminke Žužić da se javno ispriča.

Zaklada Nora Šitum jos službeno nije osnovana. Đana Atanasovska je, kaže, imala zakonsko pravo naslijeđeno od kćeri da otvori račun, ali da to nije napravila. Sve je išlo, kaže, preko Udruge, no sada im se više im se nitko ne javlja. Bivši tajnik udruge Alen Kocić, traži da se ugasi udrugu, zbog sumnji da se sredstva nenamjenski troše. 'Ako je sve ispravno, zašto se skrivaju izvori?', pita Atanasovska.

Plan kojom su htjeli izgraditi kuću za drugu djecu sada, kažu, stoji, ali oni ne odustaju od svoje ideje. 'Sve da ne dobijemo ni kunu, od ovog nećemo odustati, naći ćemo sredstva, ništa nas u ideji neće sputati. A njoj neka Bog pomogne, nadam se da je vrijedilo', kaže Đana Atanasovska.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju