Na pročelju zgrade HNK Ivana pl. Zajca jutros su se pojavila dva natpisa, Uprava HNK postavila je veliki natpis "Hrvatsko apolitičko kazalište", a nakon toga riječki dragovoljci "A" bojne 111. brigade HV-a "I reći ću vam samo jednu stvar - zapamtite Vukovar 18. 11. 1991."


Desetak riječkih dragovoljaca postavilo je natpis ispod prve poruke iznad glavnog ulaza u zgradu. Kako su dragovoljci rekli novinarima, natpis su postavili želeći odati poštovanje i pijetet žrtvama u Vukovaru prije 23 godine.

Vezani članci Dječja kuća Rijeka - 1 Šareni hodnici, kino platna, razigrani motivi: Riječki mališani dobivaju kuću na četiri kata punu sadržaja samo za njih Policajac, ilustracija Užas u Ludbregu: U rijeci Bednji pronađeno tijelo starije ženske osobe

Na postavljanje na pročelju kazališta su se odlučili, rekao je Tomislav Tomečić u ime skupine dragovoljaca, zato što je to "javni objekt kojem je funkcija da iskazuje građanska mišljenja".

Vukovar: Dvije kolone spojile se u jednu, odaje se počast Gradu heroju

"Ako su dosad tu postavljane poruke, mislimo da smo i mi odaslali dobru poruku", istaknuo je i poručio: "Kazalište je naše, kao što je to Frljićevo, Obersnelovo ili bilo čije drugo." Nakon toga su se razišli.

Uprava kazališta, to jest intendant Oliver Frljić i njegov prvi suradnik, glavni dramaturg Marin Blažević nisu željeli komentirati natpis dragovoljaca i njegovo postavljanje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook