Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan sjećanja

Riječki dragovoljci natpisom 'Zapamtite Vukovar' uzvratili Upravi riječkoga HNK

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pročelju zgrade HNK Ivana pl. Zajca jutros su se pojavila dva natpisa, Uprava HNK postavila je veliki natpis "Hrvatsko apolitičko kazalište", a nakon toga riječki dragovoljci "A" bojne 111. brigade HV-a "I reći ću vam samo jednu stvar - zapamtite Vukovar 18. 11. 1991."

Desetak riječkih dragovoljaca postavilo je natpis ispod prve poruke iznad glavnog ulaza u zgradu. Kako su dragovoljci rekli novinarima, natpis su postavili želeći odati poštovanje i pijetet žrtvama u Vukovaru prije 23 godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi LIječnički tim tijekom operacije Izvedena rijetka transplantacija Veliki uspjeh riječkog KBC-a, muškarcu presadili bubrege bebe: "Malobrojni to mogu izvesti"

Na postavljanje na pročelju kazališta su se odlučili, rekao je Tomislav Tomečić u ime skupine dragovoljaca, zato što je to "javni objekt kojem je funkcija da iskazuje građanska mišljenja".

Vukovar: Dvije kolone spojile se u jednu, odaje se počast Gradu heroju

"Ako su dosad tu postavljane poruke, mislimo da smo i mi odaslali dobru poruku", istaknuo je i poručio: "Kazalište je naše, kao što je to Frljićevo, Obersnelovo ili bilo čije drugo." Nakon toga su se razišli.

Uprava kazališta, to jest intendant Oliver Frljić i njegov prvi suradnik, glavni dramaturg Marin Blažević nisu željeli komentirati natpis dragovoljaca i njegovo postavljanje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene