Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomaže ljudima

Riječanka koja je vratila kuvertu s novcem i sama je u blokadi: "Dužna sam za tri života, ali ako ja neću razumjeti gospodina - tko će?"

Jasna Vrhovac (Video: Dnevnik.hr)
Jasna Vrhovac (Video: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Jasna Vrhovac (Foto: Dnevnik.hr) Jasna Vrhovac (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Jasna Vrhovac (Video: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Riječanka Jasna Vrhovac, junakinja priče koja je dirnula Hrvatsku i sama ima financijskih problema. Za DNEVNIK.hr otkrila je zašto nije dvojila niti sekunde hoće li vratiti kuvertu s novcem, iako bi joj to itekako olakšalo život.

Heroina iz Rijeke i sama ima financijskih problema. Zbog kredita u švicarcima koji je podignula prije 14 godina, blokirali su joj račun. Ni sama ne zna koliko duguje banci. Nikada nije niti išla provjeravati, jer ju je strah koji iznos će joj reći. Zna samo da joj je kamata veća od glavnice i da je dužna, kako kaže, za tri života.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slijedi obdukcija Muškarac pao iz čamca i poginuo, policija istražuje uzrok smrti Podizanje brane u Hrvatskoj Kostajnici Vodostaj u stalnome rastu VIDEO Pripreme za obranu od poplave u Hrvatskoj Kostajnici: "Napokon i mi imamo branu"

I baš zato što zna kako je to biti dužan i s blokiranim računom, odlučila je vratiti pronađeni novac. Da je pronašla kuvertu, objavila je na Facebooku. Objava je podijeljena više od 1200 puta, pa je ubrzo pronađen vlasnik.

"Susojećam s onima koji nemaju"

Vrtoglava cifra od 7000 eura bila je namijenjena za vraćanje dugova, a na kuverti je pisalo "Tata“. Unutra je bio i popis ljudi kojima se treba vratiti novac. Sin je ocu po prijatelju iz Njemačke poslao novac da plati dugove i račune od banke jer im je kuća na bubnju i to je bio više nego dovoljan razlog da nesebična Riječanka krene u potragu za vlasnikom kuverte.

"7000 eura nije malo, ali razumijem što to znači ne imati. Suosjećam s onima koji nemaju, jer i samoj mi je tako i baš zbog toga nisam niti jedne sekunde dvojila trebam li vratiti novac koji mi i onako ne bi pomogao. Ako ja neću razumijeti gospodina, tko će".

Sve što radi proizlazi iz njezine nevolje

Riječanka čija je priča s plavom kuvertom ganula Hrvatsku, cijeli je život samohrana majka. Odgojila je dvije kćeri, koje su obje zaposlene, a jedna završava doktorat. U financijskim problemima se našla zbog kredita kojeg je podignula kako bi riješila stambeno pitanje. Nakon slučaja švicarac, banka joj je uzela stan, blokirane su joj sve kartice, proglasila je bankrot, a ona je otišla u podstanare.

Unatoč blokadi, kaže da joj ništa ne fali. "Uredno podmirujem račune, radim u turizmu, radim sve što mi se ponudi, snalazim se. Imam dovoljno za život, nisam gladna. Voljela bi riješiti dug, ali to mi se ne čini realnim, jedino da dobijem na lotu", ponosno kaže.

Jasni Vrhovec ovakvi postupci nisu ništa novo. Godinama aktivno pomaže potrebitim obiteljima iz Rijeke i okolice, najčešće putem Facebook grupe "Volim grad koji teče". Organizirala je čak osam humanitarnih akcija, a pomaže i nezbrinutim životinjama i surađuje s azilima za životinje. U svojoj priči ne vidi ništa čudno i smatra da bi svatko postupio ili barem trebao postupiti na ovaj način.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene