Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra vijest

Riječani oduševljeni zanimanjem KIneza za Riječku luku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Interes kineskih kompanija za Riječku luku, ali prije svega za rekonstrukciju, pa i izgradnju nove željezničke infrastrukture, u Rijeci su dočekali s odobravanjem.

Nemogućnost kvalitetnog željezničkog transporta najveći je problem naše luke koja je baš zbog toga brodarskim kompanijama manje zanimljiva od primjerice one Koparske.
U novim investicijama svi poslom vezani uz luku vide samo korist. Kažu - ako treba, naučit ćemo i kineski.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi Ilustracija, protubrodska mina iz Drugog svjetskog rata oglasit će se sirene Uzbuna u Rijeci, sve iz crvene zone evakuiraju na dva dana: Objavljeni detalji velike akcije

'Meni je naravno drago da tvrtka kao što je COSCO, koja je u stvari državna tvrtka za pomorski promet Republike Kine, ima interesa za Hrvatsku, a pogotovo za Rijeku. To je sigurno dobra vijest', kazao je riječki gradonečelnik Vojko Obersnel.

>> Hoće li Kinezi investirati u Luku Ploče i nizinsku prugu Rijeka - Zagreb?

Riječani protiv takvog scenarija nemaju ništa protiv, a Rijeka Kinezima strateški odgovara. Put do nje je desetak i više dana kraći nego do sjevernoeuropskih luka, a vrijeme je novac.

'S obzirom na razvoj kineskog gospodarstva... to bi sigurno značilo osiguranje dugotrajnosti u razvoju Riječke luke', kazao je Obersnel.

No, bez nizinske pruge veći je promet potpuno nerealno očekivati. 'Pogotovo kontejnerski koji zahtjeva brzinu i što jeftiniji transport. To je moguće jedino željeznicom', kazao je špediter Nenad Devčić.

Izgradnja pruge zbog golemih je troškova moguća jedino kroz javno-privatno partnerstvo.'Kad se krene u to, po međunarodnom natječaju tko da najbolje uvjete taj dobiva posao', kazao je novi ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Kineske su tvrtke zainteresirane i za taj posao. Ostvare li sve najavljeno država bi mogla fino zaraditi. Veći promet uvijek znači više novca, u ovome slučaju i izravno. 'To je korisno za Hrvatsku jer će od prihoda od carina koje se uberu u državi u kojoj se vrši carinjenje otprilike ostaje 25 posto', kazao je Devčić.

Riječani će kineske partnere dočekati otvorena srca. 'Mislim da sam baš to rekao svojim ljudima da ćemo možda i morati početi učiti kineski', dodao je.

Sitnica, zar ne? No, kažu - isplatit će se.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene