Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ribić: Laktašić nije zloupotrijebio položaj isplativši si plaću od 39 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja Zvonimir Laktašić nije zloupotrijebio položaj i prekoračio ovlasti, isplativši si za lipanj i srpanj prošle godine plaću od 39 tisuća kuna, ocijenili su na današnjoj konferenciji za novinare čelnici Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, koji su zajedno udruženi u Vertikalu sindikata obrazovanja.

Laktašić je postupio u skladu s odlukama sindikata i iskoristio ono što mu omogućava njegov ugovor o radu, odnosno isplatio si je sve zaostatke za odrađene subote tijekom protekle dvije godine, rekao je predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić.

Pročitajte i ovo Prosvjed sindikata Ususret Prazniku rada Hrvati ocijenili rad sindikata: Pogledajte rezultate ankete Sindikati polozili vijenac za radnike Apelirali na vladajuće Sindikati uoči Praznika rada: "Hrvatska više ne smije biti zemlja jeftine radne snage"

Veliko vijeće Sindikata hrvatskih učitelja glavni je krivac za
nastalu situaciju, obzirom da je ono ponudilo Laktašiću ugovor o radu, koji mu omogućava da naplati rad subotom, drže sindikati.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec rekao je kako bi Veliko vijeće Sindikata hrvatskih učitelja trebalo donijeti odluku prema kojoj bi plaća predsjednika sindikata bila dužnosnička, odnosno, u njoj bi bili uračunati svi dodaci.

Po Ribićevom mišljenju, Laktašić ne snosi krivičnu i moralnu
odgovornost, te ne bi trebao biti smijenjen, ali kako je rekao,
neosporna je njegova politička odgovornost.

Laktašić je bio neoprezan i nepromišljen, a dio učitelja teško će to razumjeti, te će misliti kako ljudi u sindikatu nisu razumni i odmjereni, mišljenja je Ribić.

Zvonimir Laktašić si je, u vrijeme dok mu je plaća iznosila oko 12 tisuća kuna, na ime 33 radne subote isplatio po 39 tisuća kuna brutto, odnosno oko 22 tisuće kuna neto, što je prije dva dana objavio jedan dnevni list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene