Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posada spašena

Kod Cresa potonuo ribarski brod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peteročlana posada ribarskog broda "Palanda" spašena je u srijedu kod Cresa zahvaljujući akciji djelatnika Lučke ispostave Rab koji su ih prebacili na sigurno s tonuće brodice, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Akciju u creskom akvatroriju koordinirala je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Havarija kod Lampeduse Horor priče preživjelih: Satima smo plutali, hvatali smo se za leševe Slika nije dostupna Utrka s vremenom VIDEO Dramatična potraga za više stotina nestalih nakon prevrtanja broda

Poziv su zaprimili oko 15 sati zbog opasnosti od potonuća uslijed jakoga prodora mora u potpalublje ribarice. Posada, naime, nije uspjela iscrpiti more iz potpalublja zbog kvara na brodskim instalacijama te su, uslijed ubrzanoga naplavljivanja i opasnosti od potonuća, uputili poziv pogibelji. Rapski spasioci su petero neozlijeđenih brodolomaca prekrcali na službeno plovilo te ih prevezli na sigurno, stoji u priopćenju.

U očevidu je dosad utvrđeno da je voditelj ribarice G.P. poziv pogibelji uputio nakon što je primijećen prodor mora u potpalublje zbog čega je brod dužine 20 metara, s oko 200 litara pogonskoga goriva, potonuo nedaleko rta Sveti Duh, s istočne strane otoka Cresa. Ustanovljeno je da je brod potonuo na dubinu od oko 88 metara uz manje onečišćenje mora. Očevidom će se još utvrditi je li uz naplavljivanje bio u pitanju bio i dodatni tehnički kvar, dužina plovidbene linije i slično. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene