Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije milje od Ičića

Drama kod Rijeke: Nevrijeme potopilo ribarski brod, ribarima život spasila plutača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službenici Lučke kapetanije Rijeka u utorak su ujutro pronašli i spasili dvoje članova posade ribarice, koja je po iznenadnome nevremenu potonula u riječkom akvatoriju, a Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je i da na mjestu potonuća nema onečišćenja mora.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo o akciji traganja i spašavanja dviju osoba s potonule ribarice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi LIječnički tim tijekom operacije Izvedena rijetka transplantacija Veliki uspjeh riječkog KBC-a, muškarcu presadili bubrege bebe: "Malobrojni to mogu izvesti"

Dojavu očevica o nestanku ribarice iz vidokruga na moru ispred Ičića, zbog naglog nevremena, MRCC Rijeka primio je u 10 sati, o čemu je odmah obaviještena Lučka kapetanija Rijeka, čiji su službenici spasilačkim brodom isplovili prema dojavljenoj poziciji.

Nedugo nakon početka akcije uočili su dvije osobe u moru kako se pridržavaju za bokobran potopljene ribarice oko dvije nautičke milje od marine Ičića u smjeru Rijeke. Dvoje spašenih hrvatskih državljana izvučeni su na SAR brod „VID“ i prevezeni u Rijeku, gdje su ih preventivno pregledali djelatnici riječke Hitne medicinske pomoći, čime je akcija traganja i spašavanja uspješno završena.

Uvidom u brodsku dokumentaciju, u sklopu očevida o uzrocima te pomorske nesreće, službenici Lučke kapetanije Rijeke utvrdili su kako je potopljena ribarica, duljine osam metara, ispunjavala sve tehničke uvjete za plovidbu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna odvukla ih snažna struja VIDEO Kao u filmu: Ivan preživio 18 sati u uzburkanom moru zahvaljujući lopti

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Upozorenje DHMZ-a Hrvatska u crvenom: Evo koja regija će biti najduže izložena visokim temperaturama

Na mjestu potonuća nema tragova onečišćenja mora, a budući da je morsko dno na 60-ak metara dubine, ribarica ne predstavlja opasnost za druge sudionike u pomorskom prometu tim dijelom riječkog akvatorija, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene