Potraga za nestalim kajakašima - 3
Potraga za nestalim kajakašima - 3 Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Službenici Lučke kapetanije Rijeka u utorak su ujutro pronašli i spasili dvoje članova posade ribarice, koja je po iznenadnome nevremenu potonula u riječkom akvatoriju, a Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je i da na mjestu potonuća nema onečišćenja mora.


Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo o akciji traganja i spašavanja dviju osoba s potonule ribarice.

Vezani članci Ilustracija Poplave, bujice, tuče, suše… Naviknite se! Klimatske promjene su sadašnjost, stručnjak otkriva koja će najčešće harati Hrvatskom Poplave u Rijeci - 10 Oglasila se policija o muškarcu poginulom u bujici, vatrogasci imaju pune ruke posla: "Izvlačili smo ljude iz potopljenih objekata, micali vozila..."

Dojavu očevica o nestanku ribarice iz vidokruga na moru ispred Ičića, zbog naglog nevremena, MRCC Rijeka primio je u 10 sati, o čemu je odmah obaviještena Lučka kapetanija Rijeka, čiji su službenici spasilačkim brodom isplovili prema dojavljenoj poziciji.

Nedugo nakon početka akcije uočili su dvije osobe u moru kako se pridržavaju za bokobran potopljene ribarice oko dvije nautičke milje od marine Ičića u smjeru Rijeke. Dvoje spašenih hrvatskih državljana izvučeni su na SAR brod „VID“ i prevezeni u Rijeku, gdje su ih preventivno pregledali djelatnici riječke Hitne medicinske pomoći, čime je akcija traganja i spašavanja uspješno završena.

Uvidom u brodsku dokumentaciju, u sklopu očevida o uzrocima te pomorske nesreće, službenici Lučke kapetanije Rijeke utvrdili su kako je potopljena ribarica, duljine osam metara, ispunjavala sve tehničke uvjete za plovidbu.

Ilustracija VIDEO Kao u filmu: Ivan preživio 18 sati u uzburkanom moru zahvaljujući lopti

Ilustracija Hrvatska u crvenom: Evo koja regija će biti najduže izložena visokim temperaturama

Na mjestu potonuća nema tragova onečišćenja mora, a budući da je morsko dno na 60-ak metara dubine, ribarica ne predstavlja opasnost za druge sudionike u pomorskom prometu tim dijelom riječkog akvatorija, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju