Rijeku i okolicu u utorak ujutro zahvatilo je snažnije nevrijeme s većom količinom kiše te mjestimičnim gradom.

Galerija Šteta nakon nevremena na području Karlovca - 32 Šteta nakon nevremena na području Karlovca - 37 Šteta nakon nevremena na području Karlovca - 3 +25 Šteta nakon nevremena na području Karlovca - 1

Nevrijeme je stiglo u Rijeku oko 10 sati sa snažnim vjetrom te pljuskovima. Rastjeralo je Riječane i turiste s Korza i okolnih trgova. U nekim dijelovima grada i okolice pao je grad veličine graška, doznaje se.

Grmljavinsko nevrijeme s kišom i povremenim pljuskovima nastavilo se i sljedećih sati, ali prema dostupnim informacijama nije izazvalo veće probleme u prometu.

Temperatura zraka spustila se za desetak Celzijevih stupnjeva, što je dobrodošlo osvježenje nakon niza dana s visokom opasnošću toplinskog vala na riječkom području.

Posljedice nevremena - 1 Olujna nevremena i tuče im uništila polja, a oni ostavljeni na cjedilu: "Svi nas samo šalju od jednog do drugoga..."

Do kraja dana očekuje se smanjenje naoblake na riječkom području i postupni prestanak kiše. Od srijede se nastavlja sunčano i vruće vrijeme.

Tuča je oko 13:30 bila u Lici, točnije u Udbini, javlja nam čitatelj.

Šteta nakon nevremena na području Karlovca - 6 Tuča u Udbini (Foto: DNEVNIK.hr)

Zbog posljedica nevremena na teren su izašle žurne ekipe, javilo je Ravnateljstvo civilne zašitite. Posla imaju na sisačkom i karlovačkom području gdje su srušena stabla.

"Područje Sisačko-moslavačke županije zahvatilo nevrijeme praćeno kišom i vjetrom te je uslijed pada stabala oštećeno nekoliko vozila", objavilo je ravnateljstvo na Twitteru, i dodalo kako je na karlovačkom području bilo "više dojava od građana o srušenim stablima, oštećenjima krovova te poplavljenim podrumima kao i prekidima u opskrbi električnom energijom".

 

Žestok vjetar u Karlovačkoj županiji uzrokovao štetu na prometnicama i kućama

U Karlovačkoj županiji je žestok vjetar u utorak popodne uzrokovao štetu na prometnicama i u napajanju električnom energijom, a na 60 je kuća došlo i do oštećenja na krovovima i prozorima.

"Našla sam se usred toga, mislila sam da će mi auto okrenuti", kazala nam je čitateljica koja nam je poslala fotografije i video iz mjesta Skakavac.

Na nekim je mjestima vjetar puhao 16,5 metara u sekundi, što je u kategoriji "žestokog vjetra", rekla je za Hinu karlovačka županica Martina Furdek Hajdin, dodajući da su se na mnogim mjestima njihala cijela stabla i da je i hodanje bilo otežano.

"Sve su službe Civilne zaštite na terenu, uklanjaju se stabla s prometnica i električnih kabela, uklanja se i utvrđuje sva nastala šteta", rekla je Furdek Hajdin.

U Elektri Karlovac doznajemo da sporadično ima prekida struje te da ekipe popravljaju kvarove i na dalekovodima i na niskonaponskoj mreži. Pomoćnik direktora Josip Kekić smatra da će već tijekom popodneva svi kvarovi biti uklonjeni te da će možda ostati pokoji sporadični slučaj na niskom naponu, kod pojedinih kuća.

Iz Grada Karlovca obavještavaju građane da su na terenu službe svih gradskih tvrtaka, Javna vatrogasna postrojba i dobrovoljna vatrogasna društva, te da je održan hitni sastanak gradskog Stožera civilne zaštite, a načelnica Stožera i zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić obilazi teren.

"Molimo građane za strpljenje, a javnost ćemo na vrijeme obavještavati o eventualnim novim okolnostima", poručila je Fočić.

Vatrogasni zapovjednik Miroslav Rade rekao je da je najhitnije bilo rasčistiti drveće s ceste D1, naviše u Tušiloiviću, te su upravo zbog prometne gužve vatrogasci imali otežan pristup na mjesta intervencije, no da je i prije 15 sati promet normaliziran.

U Centru 112 kažu da je jak vjetar počeo ponegdje puhati već oko 11:30, te zahvatio Dugu Resu i Karlovac, u Karlovcu najviše Turanj i Cerovac Vukmanićki, gdje je bilo najviše štete, ali da štete ima sve do Lasinje i Bosiljeva.

DHMZ je na svojim stranicama izdao žuto i narančasto upozorenje za cijelu Hrvatsku.

Šteta nakon nevremena na području Karlovca - 6 Žuto i narančasto upozorenje za Hrvatsku (Foto: DHMZ)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju