Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Kakvo nas vrijeme očekuje u sljedećim danima? Za mnoge stižu dobre vijesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kakvo nas vrijeme očekuje u sljedećim danima u vremenskoj prognozi otkriva meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Za mnoge je dobra vijest što će utorak ljetnu vrućinu u unutrašnjosti i na sjevernom dijelu Jadrana malo ublažiti kišni i grmljavinski oblaci koji će u Istri i Gorskom kotaru ponegdje konačno donijeti i oborine.

Riječ je o prodoru vlažnog oceanskog zraka s atmosferskom frontom koja će u utorak do kraja dana svojim rubnim dijelom zahvatiti veći dio zemlje. Još će u noći i ujutro u većini krajeva prevladavati vedro uz slab vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 16 do 21, a na moru između 23 i 27 Celzijevih stupnjeva.

Stiže naoblačenje s kišom

U središnjoj Hrvatskoj prijepodne sa sjeverozapada jače naoblačenje mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom koji ponegdje mogu biti i izraženiji. Zapuhat će umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak. Poslijepodne od 25 stupnjeva na sjeveru do 33 na istoku.

U istočnim predjelima poslijepodne postupan porast naoblake, zatim mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguće i nevrijeme. Zapuhat će umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura od 31 do 36 stupnjeva.

Oblačno sa sunčanim razdobljima

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, povremeno s kišom, te lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Na moru je moguća i nevera.

Poslijepodne i navečer u gorju će zapuhati umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura, koja podno Velebita može imati i olujne udare. Najviša temperatura u gorskom području od 25 do 30, a na Jadranu od 30 do 33 stupnja.

U Dalmaciji sunčano i vruće

U Dalmaciji pretežno sunčano, vruće i sparno. Jedino se poslijepodne na sjevernom dijelu ne isključuje mogućnost za pokoji pljusak. Navečer na sjeveru Dalmacije zapuhat će bura. Temperatura od 32 do 36 stupnjeva.

Vrijeme sljedeća tri dana

Sljedećih dana u unutrašnjosti pretežno sunčano i vruće. Poslijepodne u srijedu i krajem petka postoji mala mogućnost za poneki pljusak. Temperatura u porastu.

Na Jadranu i dalje sunčano i vruće. Jedino u srijedu ponegdje može biti malo kiše ili lokalnog pljuska. U srijedu će prolazno zapuhati bura, na sjevernom dijelu i jaka, a podno Velebita i s olujnim udarima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene