Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje DHMZ-a

Hrvatska u crvenom: Evo koja regija će biti najduže izložena visokim temperaturama

Toplinski val koji je u subotu na vrhuncu u cijeloj Hrvatskoj oslabjet će idućih dana, a ekstremno visoke temperature zadržat će se nakon vikenda najduže na riječkom području, objavio je u subotu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Prema prognozama DHMZ-a, novi toplinski val koji je po prvi put ove godine Hrvatsku "obojio u crveno" trebao bi trajati do 24. srpnja, uz temperature do 40 Celzijevih stupnjeva.

Već u nedjelju očekuju se nešto niže temperature u središnjoj Hrvatskoj i Dubrovniku, dok Knin i Split ostaju u narančastom području "velike opasnosti od toplinskog udara". Najgore će biti u Rijeci koja je i dalje obojana u "crvenu - vrlo veliku opasnost".

U Rijeci je prognozirana "vrlo velika opasnost" od toplinskog udara sve do srijede, nakon oborina koje bi u utorak trebale donijeti olakšanje u cijeloj zemlji. Osim Rijeke, udaru visokih temeperatura početkom tjedna najviše će biti izloženi Knin i Split.

Pročitajte i ovo Sanja Jurišić hitna ima pune ruke posla Toplinski val ide prema vrhuncu, Sanja Jurišić iz današnjeg grada rekordera: "Ne treba izazivati vraga"

Osijek, Zagreb, Karlovac, Gospić i Dubrovnik od utorka su u "zelenom" - bez opasnosti od toplinskih valova koji bi mogli djelovati na zdravlje građana. Za vrijeme trajanja velike vrućine važno je pridržavati se preporuka lokalnih zdravstvenih ustanova te pratiti upozorenje DHMZ-a na toplinske valove, ističu u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene