Obavijesti Video Pretražite Navigacija
blokiran promet

"Smrdi na fašizam"- Viktora Orbana u Zagrebu dočekali prosvjednici

Transparent prosvjednika ispred summita Srednjoeuropske inicijative u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Transparent prosvjednika ispred summita Srednjoeuropske inicijative u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Transparent prosvjednika ispred summita Srednjoeuropske inicijative u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Transparent prosvjednika ispred summita Srednjoeuropske inicijative u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Protest protiv Orbanovog posjeta Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Protest protiv Orbanovog posjeta Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Transparent prosvjednika ispred summita Srednjoeuropske inicijative u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Transparent prosvjednika ispred summita Srednjoeuropske inicijative u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Transparent prosvjednika ispred summita Srednjoeuropske inicijative u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/5 >>
U Zagrebu se u ponedjeljak i utorak održava summit Srednjoeuropske inicijative. Ovakvi događaji zahtijevaju posebne sigurnosne mjere. Nije ni čudo što je zbog summita uvedena posebna regulacija prometa.

"Summit je blokirao promet u centru Zagreba“, rekao je reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak koji prati summit. "U Zagreb je stiglo šest premijera Europske Unije, čelnici EU banke za obnovu i razvoj, a tu su i ostale delegacije i brojna izaslanstva. Tu je i mađarski premijer Viktor Orban i njegovo osiguranje, ali i brojna druga osiguranja. Sve je to stvorilo sigurnosni kaos u centru Zagreba.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Posebice ispred hotela Esplanade gdje se u ponedjeljak navečer održava svečana večera kojoj je domaćin premijer Andrej Plenković. MUP mora osigurati sigurnost svim gostima u Zagrebu, ali mora osigurati i nesmetano kretanje svim Zagrepčanima. Ovo je najgore moguće vrijeme u Zagrebu jer je u tijeku Advent. Preko puta hotela Esplanade nalaze se prosvjednici s transparentima koji se protive posjetu Viktora Orbana Zagrebu.

Smrdi na fašizam, Deportirajte Orbana, a ne izbjeglice-neki su od natpisa na transparentima koje drže prosvjednici, a tiče se ugrožavanja ljudskih prava što prosvjednici zamjeraju Orbanu.

Ovo je jedan dobar organizacijski i sigurnosti test za Hrvatsku, koja za 13 mjeseci preuzima predsjedanje EU. Tada će organizacija ovakvih summita postati uobičajena, jer će se ovakvi summiti organizirati dva do tri puta godišnje", zaključno je rekao Jarak.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene