Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Advent u Zagrebu

Pogledajte kako izgleda blagdansko ruho vile Prekrižje: ''Sreća se umnaža kada se dijeli''

Vila Prekrižje (Foto: Dnevnik.hr)
Vila Prekrižje (Foto: Dnevnik.hr) Dnevnik.hr
Aktualno Galerija Predsjednica i Milan Bandić na otvaranju Adventa (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednica i Milan Bandić na otvaranju Adventa (Foto: Dnevnik.hr) Foto: Dnevnik.hr Bor u vili Prekrižje (Foto: Dnevnik.hr) Bor u vili Prekrižje (Foto: Dnevnik.hr) Foto: Dnevnik.hr Interijer vile (Foto: Dnevnik.hr) Interijer vile (Foto: Dnevnik.hr) Foto: Dnevnik.hr Božićno ruho vile Prekrižje (Foto: Dnevnik.hr) Božićno ruho vile Prekrižje (Foto: Dnevnik.hr) Foto: Dnevnik.hr +9 Advent kod predsjednice (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/14 >>
Tisuće šarenih božićnih lampica osvijetlit će više lokacija večeras u Zagrebu. Na nekoliko lokacija u gradu započet će Advent u Zagrebu. Predsjednica je tim povodom predstavila građanima vilu Prekrižje i održala prigodan govor.

Pročitajte i ovo Kraj Adventa - 1 Čak 17 posto više dolazaka Odlične brojke iza zagrebačkog Adventa: "U metropolu je stiglo gotovo 126.000 turista" Žive jaslice na Opatovini adventsko vrijeme Žive jaslice na novoj lokaciji: "Možete očekivati jednu posebnu, autentičnu stvar"

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je svečanom otvaranju Adventa na Prekrižju u sklopu Adventa u Zagrebu. Održano je i prigodno obraćanje javnosti. 

"Pridružujem se održavanju najljepšeg adventskog programa u Europi, ovog našeg zagrebačkoga. Nadam se da će i ovogodišnje izdanje zagrebačkog Adventa biti jednako čarobno za sve posjetitelje. Zagrebački Advent je svojim programima privukao posjetitelje da pronađu mjesto i vrijeme za susret, druženje s prijateljima i obiteljima ususret radosti Božića. Sreća se umnaža kada se dijeli, ne zaboravimo to", rekla je predsjednica. 

Na središnjem zagrebačkom Trgu počela je manifestacija "Advent na Trgu bana Jelačića". Manifestacija je otvorena paljenjem prve Adventske svijeće u 17 sati na Manduševcu, a nazočili su i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Otvorenje Adventa nastavlja se paljenjem blagdanske rasvjete na Zrinjevcu, otvorenjem Ledenog parka te otvorenjem Adventa ispred HNK - "KUL Advent".

Ovogodišnji Advent, za kojega je Bandić već izjavio kako će biti bolji od prošla tri koji su bili proglašeni najboljima u Europi, ima i novu lokaciju, a to je "Advent u Maksimiru", zabava za cijelu obitelj u suradnji sa Zoološkim vrtom.

Na "Adventu Stara Tkalča", bit će prikazani tradicionalni obrti i duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola. Na "Filmskom Adventu" u kinu Europa bit će prikazani božićni filmovi za sve uzraste, a prigodno će biti uređen i Prolaz sestara Baković kao set za snimanje božićnih filmova.

U Zagrebu će tijekom Adventa od subote, 1. prosinca, sve do nedjelje, 6. siječnja, Zagrebački električni tramvaj (ZET) svakog vikenda besplatno prevoziti putnike.

Tijekom Adventa u Zagrebu bit će uvedena posebna regulacija prometa na mjestima u centru grada, gdje se očekuje veći broj posjetitelja blagdanskih štandova, pa policija preporučuje korištenje javnog prijevoza.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene