Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljetovanje uz posebne mjere

Od ponoći rigorozne kazne: U Istri na snagu stupa redukcija vode. Evo koja su pravila

Aktualno Galerija Redukcija vode u Istri - 2 Redukcija vode u Istri - 2 Foto: DNEVNIK.hr Redukcija vode u Istri - 4 Redukcija vode u Istri - 4 Foto: DNEVNIK.hr Redukcija vode u Istri - 3 Redukcija vode u Istri - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Redukcija vode u Istri - 1 Galerija 1/4 >>
Sve koji su tijekom vikenda stigli u Istru slijedi ljetovanje uz posebne mjere. U špici sezone, kreće prva faza redukcije vode. Oni koji se na nju ogluše - bit će isključeni se iz vodoopskrbnog sustava.

Tuširanje u prvom redu do mora je od ponoći u Istri zabranjeno. Ventili će se zavrnuti i u kampovima. "Već obavještavamo goste o redukciji vode, u ponedjeljak ćemo postaviti table", najavila je Sandra Komšić, šefica recepcije u kampu.

Ta se informacija nekima i nije svidjela. "Nije dobro! Sad moram ići na tuševe u kupaonicu - koji su mi predaleko", ljutita je Nijemica Daniela.

Sudbinu tuševa dijele i javne i privatne zelene površine. Nema zalijevanja pitkom vodom, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar.

U jednoj stanciji koja ima hektare zelene površine - tjedan dana i do 5000 eura. "Gost sigurno želi zelenu travu kad dođe na odmor. Ali, moramo poštovati i poštovati ćemo. Bolje da imamo i suhu travu, da ima vode u bazenu, da se sezona naprasno ne prekine", smatra iznajmljivač Vlado Ivetić.

Pročitajte i ovo Poplava u Rijeci - 4 Stvorio se vodopad VIDEO Središte Rijeke plivalo pod vodom: Puknula je cijev. Proizvedena je još u Austro-Ugarskoj

Pročitajte i ovo Ilustracija restriktivne mjere Jednoj hrvatskoj regiji prijeti nestašica vode, župan najavio restrikcije: "Moramo smanjiti potrošnju za sve što nije nužno"

Za vlasnike brodova - novi problemi. Obavijest jasno kaže u marini od ponedjeljka nema pranja brodova pitkom vodom.

"Pa to nam je problem velik kao Eiffelov toranj. Pogotovo za plovila koja idu van svaki dan za dnevni najam. Oni se moraju svaki dan prati", žali se iznajmljivač plovila Milorad Dragaš.

Zabranjeno je i pranje automobila. Toplinski val koji je zahvatio cijelu Europu pripremio je dio turista na ono što ih kod nas čeka

"Poljoprivrednici ne smiju zalijevati svoje povrće", kažu turistkinje iz Belgije.

A kako i u Istri do toga ne bi došlo, za one koji se pravila ne pridržavaju kazna je jasna. Potpuno ili djelomično isključenje iz vodoopskrbnog sustava sve dok je na snazi redukcija vode. 

Koja bi mogla potrajati, jer novi toplinski val tek nam stiže.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene