Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stvorio se vodopad

VIDEO Središte Rijeke plivalo pod vodom: Puknula je cijev. Proizvedena je još u Austro-Ugarskoj

Aktualno Galerija Poplava u Rijeci - 4 Poplava u Rijeci - 4 Foto: DNEVNIK.hr Poplava u Rijeci - 3 Poplava u Rijeci - 3 Foto: DNEVNIK.hr Poplava u Rijeci - 1 Poplava u Rijeci - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Poplava u Rijeci - 2 Galerija 1/4 >>
Središte Rijeke oko dva sata iza ponoći probudila je voda. Poplavile su ulice zbog puknuća glavne vodovodne cijevi koja opskrbljuje zapadni dio šireg središta grada.

Zbog količine vode i konfiguracije terena voda je stvorila vodopad i spustila se sve do Korza. Stanovnicima zgrada i ulica koje se nalaze neposredno uz mjesto puknuća vodovodne cijevi cijeli dan na raspolaganju su tri autocisterne s vodom. Djelatnici vodovoda i kanalizacije kvar su sanirali te je voda u kućanstvima ponovno dostupna, kao što je i najavljeno, oko 17 sati.

Iz Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija (VIK) u Rijeci u nedjelju ujutro su obavijestili da je više ulica ostalo bez pitke vode.

Bez vode su bile: Ulica Ivana Rendića, Ulica Ive Marinkovića, Ulica Ljudevita Matešića, Ulica Moše Albaharija, Pomerio, Prolaz Marije Krucifikse Kozulić, Ulica Senjskih uskoka, Ulica Slaviše Vajnera, Studentska ulica i Trg Republike Hrvatske.

Kako piše Novi list, puknula je cijela koja je proizvedena još u Austro-Ugarskoj Monarhiji. Cijev nosi natpis Hisnyoviz, prema mjestu u tadašnjem mađarskom dijelu Monarhije (na području današnje Slovačke) u kojem je postojala ljevaonica za cijevi i peći.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dio građana bez vode U Zagrebu puknula još jedna cijev: Opskrba pitkom vodom osigurana je autocisternama

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene