Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SANKCIJA ĆE BITI

Što građani misle o tulumu medicinskih sestara u KB Dubrava? "Pa neka su se malo opustile..."

Aktualno Galerija Silvio Bašić Silvio Bašić Foto: DNEVNIK.hr Skandal u KB Dubrava - 3 Skandal u KB Dubrava - 3 Foto: DNEVNIK.hr Skandal u KB Dubrava - 2 Skandal u KB Dubrava - 2 Foto: DNEVNIK.hr Mario Gazić Mario Gazić Foto: DNEVNIK.hr +0 Skandal u KB Dubrava - 1 Galerija 1/5 >>
Pristižu reakcije na snimku zabave medicinskih sestara i drugih djelatnika u KB Dubrava.

Niz je reakcija na videozapis zabave medicinskih sestara i drugih djelatnika u Kliničkoj bolnici Dubrava, koja je procurila u javnost. Zabavu uz živu glazbu i alkohol, bez pridržavanja epidemioloških mjera osudila je Komora medicinskih sestara te traže očitovanje od bolnice. Kako doznajemo slavio se oproštaj sestre koja je odlazila na rad u Njemačku.

"Ne znam kako se harmonika mogla naći unutra, to je jedan propust ulaza u zgradu, drugo pitanje jesu bili djelatnici na poslu ili van radnog vremena. Čitav niz pitanja ima vjerujte mi, bit će svi rasvijetljeni u detalje jedan po jedan. Ja sam siguran da nitko na svijetu ne bi odobrio da se zabava odvija u zdravstvenoj ustanovi pa tako sigurno nitko nije odobrio da se u KB Dubravi organizira zabava", rekao je Silvio Bašić, predsjednik Upravnog vijeća KB-a Dubrava.

Snježana Krpeta, medicinska sestra koja je vodila sestrinstvo u stacionaru u Areni kaže kako ravnatelj ne mora nužno znati za sve što se događa u ustanovi, ali da su glavna sestra i šef ustrojbene jedinice definitivno trebali znati što se događa.

Iz Komore također navode kako će poduzeti mjere pred etičkim povjerenstvom zbog narušavanja ugleda sestrinstva koje je na prvoj liniji borbe protiv epidemije. U samoj bolnici u Dubravi detalji događaja još se istražuju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kršili mjere Koronaparty u Bjelovaru: Policija upala na tulum, u klubu se okupilo 13 osoba, organizatorica zaradila prekršajni nalog

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teško ozlijeđen Mladi vozač koji je skrivio prometnu na naplatnoj postaji mora na operaciju: ''Prebačen je u KB Dubrava nakon pozitivnog brisa na COVID''

"Pa sankcije, mi nismo za rezanje glava što bi se reklo jer medicinske sestre nisu napravile nijedan stručni propust u liječenju bolesnika da bi trebale snositi neke velike sankcije. Sankcije mogu ići od opomena pa u krajnjem slučaju i do većih sankcija'', objasnio je Mario Gazić, predsjednik Komore medicinskih sestara i tehničara.

Ministar zdravstva Vili Beroš je tek putem Twittera zabavu u vrijeme epidemije nazvao neprimjerenom dok su građani pak manje strogi prema sestrama.

"Pa neka su se malo opustile u ovom momentu kad su svi prenapregnuti neka su malo dali oduška", kaže Ljubo iz Splita. 

Uz kršenje pravila bolnice i struke, propituje se i kršenje epidemioloških mjera koje jednako vrijedi za sve građane. No, na poteze policije još se čeka, prvo se treba očitovati bolnica.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene