Zoran Milanović je tijekom intervjua u Dnevniku Nove TV komentarom o proslavi Oluje u Kninu naljutio Kninjane, nazvavši njihovo mjesto kolodvorskim sjecištem bez snage i težine.

Galerija


Odgovarajući na pitanje hoće li ići u Knin na proslavu Oluje, izabrani predsjednik u Dnevniku Nove TV odgovorio je potvrdno. Međutim, riječima koje su uslijedile razljutio je Kninjane.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović ne odustaje: Opet je Saboru predložio Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda PRH Milanović u Jasenovcu odgovarao na pitanja novinara - 1 Zoran Milanović premijeru Plenkoviću: "Dok on šuti, meni je život ljepši. Vidim da šalje suradnike na mene. OK, ali šalji bar lavove, ne pudlice"

"Knin je malo kolodvorsko sjecište u Dalmatinskoj Zagori, bez novca, bez ljudi, bez snage i težine, a mi slavimo to u Kninu kao da je to Berlin", izjavio je Milanović.

To su komentirali oni koji Knin ne posjećuju samo za Oluju, već u njemu žive 365 dana u godini.

"To je po meni pomalo bahatost. Činjenica je da je Knin simbol pobjede. Ja sam i sam hrvatski branitelj i invalid rata. Malo to vrijeđa, jednostavno vrijeđa", rekao je Kninjanin Nikica Marković.

"Smatram da je ta izjava neprimjerena za izabranog predsjednika. Mislim da je ipak Knin u novijoj hrvatskoj povijesti, a i prije, jedan od značajnih gradova", rekla je Katarina Teklić.

Zbog spomenute izjave, Milanoviću je gradonačelnik Knina pripremio dvije knjige: "Onda ću mu dati ovu o 2025. godina Knina i knjigu o starohrvatskoj baštini", rekao je Marko Jelić.

"Nema veće simbolike od te zastave na kninskoj tvrđavi"

"Činjenica je da kroz Knin posljednjih nekoliko godina rijetko prolaze vlakovi, činjenica je da se u posljednjih nekoliko godina iz Knina iselila trećina stanovništva. No, činjenica je i da je njih 2068 glas dalo Zoranu Milanoviću.

Zbog toga bi, tvrdi prvi čovjek Knina, izabrani predsjednik trebao paziti što govori. Jelić također dodaje, što se iseljavanja i novca u gradskoj blagajni tiče, grad je najgore stajao upravo kad je premijer bio Zoran Milanović.

"Možemo i sami zaključiti tko ima najveći dio odgovornosti za ovakvo stanje ne samo u Kninu, nego od Špičkovine, Pičkarovaca, pa do Knina ili Benkovca, Vrgorca, bilo kojega mjesta u Dalmatinskoj zagori", rekao je Jelić.

U tom dijelu Hrvatske, dodao je kninski gradonačelnik, još uvijek ima i snage i težine i ljudi. Iako je o odlasku razmišljala, Gabrijela je uz poticaj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje otvorila prevoditeljski obrt i odlučila ostati.

"Kupila sam kartu za Berlin u jednom smjeru, no kako se približavao termin leta nekako sam odlučila da ne želim otići prisilno, nego da ću se sama potrudit za svoju budućnost", rekla je Gabrijela Nikolić.

Milanovićevu izjavu komentirao je i premijer Andrej Plenković: "Nema veće simbolike od te zastave na kninskoj tvrđavi. Prema tome, samo da je to, treba s respektom govoriti o Kninu."

Ništa blaži nije bio ni Mostov Nikola Grmoja, koji je da je to "ružno reći za bilo koju sredinu, posebno za Knin koji je i simbol pobjede u Domovinskom ratu". S druge strane, u Milanovićevu je obranu stao SDP-ov Arsen Bauk, koji je rekao da Milanović samo treba pojasniti što je htio reći.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr