Predsjednik RH Zoran Milanović u Jastrebarskom
Predsjednik RH Zoran Milanović u Jastrebarskom Foto: Robert Anić/PIXSELL

SDP-ovka Sabina Glasovac na Facebooku je napisala kako izjave poput Milanovićevih, u kojima je etiketirao zastupnice Orešković i Puljak, "ne smiju biti normalne u javnom prostoru".


Već danima pratimo zanimljive istupe i komentare predsjednika države koji, krenuvši od aktera afere Janaf, ne štedi ni premijera Plenkovića ni ministra unutarnjih poslova Božinovića.

Vezani članci Predsjednik RH Zoran Milanović odao počast žrtvi Vukovara na Ovčari - 2 Predsjednik Zoran Milanović počast žrtvi Vukovara odao je na Ovčari, nije davao izjave Marijana Puljak i Dalija Orešković Ujedinjuju se Pametno i SIP, poznato ime i vodstvo nove stranke: "Spajanje se provodi kao personalna fuzija"

Zadnjih nekoliko izjava na 'tapeti' su mu bile saborske zastupnice Stranke s imenom i prezimenom i Pametno, Dalija Orešković i Marijana Puljak. Njih dvije su, podsjetimo, na ulazu u haustor zgrade u Slovenskoj 9, gdje se nalazi famozni klub Dragana Kovačevića, donijele ploču na kojoj piše Ured predsjednika Republike.

Predsjednika Zorana Milanovića taj je performans naveo na komentare koji nekima nisu prihvatljivi.

Jedna od njih je i SDP-ova zastupnica Sabina Glasovac koja je svoje mišljenje objavila na Facebooku.

„Ne, ne i ne ovakvim izjavama! Bez obzira što ja mislila o performansu dviju kolegica, a mislim da su promašile “i šefa i stanicu”, nisu dale gol, reakcija PRH je čisti autogol. Ovakva komunikacija i etiketiranje zastupnica nije i ne smije biti nešto “normalno” u javnom prostoru“, ističe Glasovac aludirajući se na izjavu predsjednika Milanovića koji je danas rekao da će „tim samodopadnim narikačama reći što ih ide“.

 

Ne, ne i ne ovakvim izjavama! Bez obzira što ja mislila o performansu dviju kolegica, a mislim da su promašile “i šefa i...

Objavljuje Sabina GlasovacSrijeda, 30. rujna 2020.

"Ljute ga usporedbe s Trumpom, a sve je nalikovalo na njegov show"

Na predsjednikove izjave osvrnuli su se i iz GONG-a.

„Iako je u svom inauguracijskom govoru zamolio 'zrno razumijevanja za svoje greške, jer te greške nikad neće biti namjerne, s namjerom da nekoga povrijede ili ponize', predsjednik Zoran Milanović posljednjih dana je nanizao zrna za napuniti pristojnu vreću. Nakon klabinga u vrijeme lockdowna, prekjučerašnje izjave da u Hrvatskoj nitko ne gladuje, jučerašnje anti-migrantske izjave, danas je na vrlo primitivan i seksistički način izvrijeđao saborske zastupnice Daliju Orešković i Marijanu Puljak.

Iako se ljuti na usporedbe s Donaldom Trumpom, današnje izjave, seksizam, prozivanje tuđih članova obitelji, mjerenje uspješnosti prema nepostojećim kriterijima, doista je nalikovalo na show kakvog bi priredio aktualni američki predsjednik.

Od predsjednika koji je građanima i građankama obećao ravnopravnost i inkluzivnost, društvo u kojem nitko neće biti uplašen, isključena ili diskriminirana - s razlogom očekujemo više“, poručili su na Facebooku iz GONG-a.

[PREDSJEDNIK MORA BOLJE] Iako je u svom inauguracijskom govoru zamolio 'zrno razumijevanja za svoje greške, jer te...

Objavljuje GongSrijeda, 30. rujna 2020.