Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Donje Zeline

Poduzetnik povukao više od 10 milijuna kuna iz EU fondova: ''Kapaciteti su nam porasli za 40 posto, a raste i broj zaposlenih"

Direktor Iverpana Mladen Jambrović (Foto: Dnevnik.hr)
Direktor Iverpana Mladen Jambrović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Dalibor Špadina razgovara s direktorom Iverpana Mladenom Jambrovićem o EU fondovima (Foto: Dnevnik.hr) Dalibor Špadina razgovara s direktorom Iverpana Mladenom Jambrovićem o EU fondovima (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Direktor Iverpana Mladen Jambrović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Primjer kako novac iz europskih fondova može dati vjetar u leđa domaćim poduzetnicima i gospodarstvu te pomoći u otvaranju novih radnih mjesta jest tvrtka za proizvodnju dijelova za sastavljanje namještaja u Donjoj Zelini.

Tvrtka za proizvodnju dijelova za sastavljanje namještaja cijelu proizvodnu halu izgradila je i opremila uz pomoć novca iz europskih fondova. O svemu je više kazao direktor Mladen Jambrović.

Pročitajte i ovo Marine Le Pen Marine Le Pen Lidericu francuske desnice čeka suđenje Ilustracija U veljači Uskoro počinje jedan od najkompleksnijih projekata u Hrvatskoj: Mogao bi promijeniti život mnogima

Koliko ste novca povukli i za što ste ga iskoristili?

Ukupna investicija u projekt centralne proizvodnje je nešto više od 30 milijuna kuna, od čega je nešto više od 34 posto je iz sredstava Europske unije – dakle oko 11,12 milijuna kuna smo povukli bespovratnih sredstava iz europskih fondova.

Što je sve za to kupljeno?

Izgrađena je kompletna hala i unutra se nalaze najmoderniji strojevi za obradu iverice i drveta. Četiri raskrajača, četiri stroja za lijepljenje rubnih traka

Kako će to unaprijediti vašu firmu, jesu li otvorena nova radna mjesta?

Apsolutno. Za našu tvrtku to znači kompletnu promjenu strategije. Kapacitete smo povećali za 40 posto, broj zaposlenih je narastao od kad smo ušli u taj projekt, za oko 30 ljudi. Očekujemo da ćemo do kraja godine imati još kapaciteta zaposliti još 25 do 30 ljudi.

Ima li dovoljno programa i novca za poduzetnike iz EU fondova ili bi trebalo još usmjeriti prema poduzetnicima?

U svakom slučaju dovoljno novca ima za kvalitetne projekte. No da bi se moglo i više, moglo bi se bez daljnjega.

Vi bi znali na što bi potrošili?

Znamo, već smo aplicirali za još jedan projekt.

Jesu li pravila i dalje prestroga, ima li još uvijek previše birokracije?

Situacija je nešto povoljnija nego je bila prije. Međutim, pravila su još uvijek dosta kruta. Diktira li ih Europa ili nešto drugo, teško je reći. Činjenica je kad predate prijavu projekta, ne možete više ništa mijenjati, a do odobrenja projekta prođe između šest mjeseci i godinu dana. A gospodarstvo je živi organizam i trebali bi biti omogućeni neki projekte u trenutku kada projekt sam krene u realizaciju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene