Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U bolnicu vozio sanitet

Ravnatelj Hitne pomoći otkrio zašto nakon pucnjave na Markov trg nije išao tim iz najbliže postaje

Ranjeni policajac sanitetskim vozilom prevezen u bolnicu
Ranjeni policajac sanitetskim vozilom prevezen u bolnicu Foto: DNEVNIK.hr
Ravnatelj zagrebačke Hitne pomoći Žarko Rašić otkrio je da je na intervenciju nakon napada na Markovu trgu išao tim iz Heinzelove, a ne iz Đorđićeve ulice, koja je najbliže mjestu pucnjave. Kazao je i da je sanitetsko vozilo, koje se slučajno našlo na Markovu trgu, moglo prevoziti ranjenog jer policajac nije bio vitalno ugrožen.

''Hitna pomoć je u 8:12 zaprimila poziv za intervenciju i istog trena je tim 1, znači najbolji tim, upućen na Markov trg'', rekao je ravnatelj zagrebačke Hitne Žarko Rašić za N1 na pitanje kada je Hitna krenula na Markov trg pomoći policajcu ranjenom pred Vladom.

Kaže da im je, s obzirom na uobičajenu gužvu u Zagrebu u to doba dana, trebalo manje od 10 minuta da dođu do Markova trga.

''Oni su se sukladno uputama policijskim službenicima sklonili iza Markove crkve, pa ih građani nisu ni mogli vidjeti'', kazao je Rašić.

Tim iz najbliže hitne bio na intervenciji

Na pitanje je li u redu da sanitetsko vozilo u kojemu nema liječnika prevozi ranjenog policajca, Rašić je odgovorio da ranjenik nije bio vitalno ugrožen. Kaže i da, u slučaju da je sanitetsko vozilo zapelo u gužvu, ono ima zvučne i svjetlosne signale kao i vozila Hitne pomoći.

Objasnio je da se na intervencije upućuje najbliži slobodni tim te otkrio da inače područje Gornjeg grada pokriva tim Hitne medicinske pomoći iz postaje u Đorđićevoj ulici.

''Ali jučer su oba tima iz Đorđićeve bila na intervenciji. U 8:12 najbliži slobodan tim bio je u centru Hitne u Heinzelovoj i istog su trena upućeni na Markov trg'', rekao je Žarko Rašić za N1.

Pročitajte i ovo Napadač na policajca pred Vladom SASLUŠAN U DRŽAVNOM ODVJETNIŠTVU Nije zatražen istražni zatvor: Otac napadača s Markova trga pušten je da se brani sa slobode

Pročitajte i ovo Napadač na policajca pred Vladom "nije prihvatljivo" Stručnjakinja o porukama podrške napadaču na policajca: "Slaviti agresivnog, destruktivnog pojedinca pokazatelj je urušenih vrijednosti i gubitka ideala"

Sanitet bez liječnika prevozio ranjenog do bolnice

Istaknuo je i da zagrebačka Hitna najveći problem ima s velikim brojem poziva građana ''jer je trenutačno otežana komunikacija prema liječnicima primarne zaštite''. ''Često traže samo savjete. To ne spada pod Hitnu medicinsku službu'', kazao je ravnatelj Hitne pomoći u Zagrebu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene