Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Online bitka

Preko 70.000 ljudi u raspravi o referendumu na Facebooku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranice 'Ja glasam protiv' i 'Ja glasam za' ubrzano prikupljaju nove članove

Najavljeni referendum na kojem će se građani izjašnjavati jesu li za to da se u Ustav uvrsti definicija braka kao zajednice muškarca i žene potaknuo je i raspravu dviju svjetonazorskih strana i na društvenim mrežama.

Oformljene stranice na Facebooku 'Ja glasam protiv' i 'Ja glasam za' ubrzano prikupljaju članove, a dosad ih se s obje strane uključilo gotovo 70 tisuća.

Po podacima objavljenim na stranicama do srijede navečer vodi inicijativa 'ZA' koja se približila brojci od 36.200 'likeova', a u stopu je prate protivnici koji su okupili 33.700 facebook članova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izjava Komisije HBK Biskupi: Referendumom se ne dira ni u čija prava Slika nije dostupna Glasat će protiv VIDEO Ministri ipak snimili referendumski spot, pogledajte ga OVDJE

>> Saboru predani potpisi za ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja

Pokretači stranice 'Ja glasam za' su u srijedu navečer, objavljujući svoje vodstvo, poručili da neće posustati i da idu dalje do pobjede - 1. prosinca. Tada bi Sabor, kako se očekuje i kako stoji u prijedlogu o kojemu je danas cijeli dan raspravljao, trebao raspisati referendum na temelju oko 700.000 potpisa koje je u tu svrhu prikupila Građanska inicijativa 'U ime obitelji'.

Podupiratelji referenduma na svojoj stranici pozivaju da im se pridruže svi koji su 'za očuvanje obitelji i hrvatskih vrijednosti'.

S druge strane, na stranici 'Ja glasam protiv' navode da su do sad primili više od tisuću fotografija osoba koje su i na taj način izrazile neslaganje da se u Ustav uvrsti definicija braka, kakvu predlaže 'U ime obitelji'. Protivnici ističu da iza sebe nemaju niti jednu organizaciju, već su skupina pojedinaca koji jasno i glasno želi izraziti svoje stajalište.

Istomišljenike i dalje pozivaju da pošalju svoje fotografije putem njihova weba, a zahvalni su na svakom 'novom licu koje je PROTIV!'.

Upozoravaju i da se najavljenim referendumom građane stavlja u poziciju da biraju između zaštite ljudskih prava ili dopuštanja 'da se naše obitelji, i pojednici ugnjetavaju i degradiraju na društvenoj ljestvici zbog priprostih stranačkih interesa'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene