Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić ustvrdio je u utorak kako je predsjednik Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija Zoran Grgić iznio laži tvrdeći da je svjedočio prekomjernoj uporabi sile policije tijekom prosvjeda branitelja na Markovu trgu, a najavio da će biti sankcionirani oni koji su tada "davili" i udarali policajce.


Na pitanje novinara o kaznenoj prijavi koju je protiv njega, premijera Zorana Milanovića i ministra branitelja Predraga Matića najavio predsjednik Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija Zoran Grgić, Ostojić je rekao kako je "žalosno da je osoba koja bi trebala nadzirati sposobna toliko laži iznijeti o tome da je svjedočio uporabi prekomjerne sile".

Vezani članci Policijski službenik 01, ilustracija Policija objavila detalje incidenta u Splitu: Mladić koji je ukrao noževe iz trgovine i mahao njima po ulici danas na sudu COVID redar provjerava pridržavaju li se građani epidemioloških mjera Sinoć nije bilo pjevanja: Policija u centru Zagrebu kontrolirala krše li se mjere u kafićima. U studentskoj udruzi pronašli 64 osobe, jedna je bila pozitivna

"Jedino što ja mogu sigurno potvrditi jest da gušenje policajaca i udaranje neće proći bez sankcija", rekao je ministar Ostojić u Splitu prilikom otvaranja Regionalnog seminara o borbi protiv međunarodnog krijumčarenja droga u jugoistočnoj Europi.

Sindikat policije: Smirite tenzije i pustite policiju na miru

Grgić je u medijima najavio da priprema podnošenje kaznene prijave protiv Milanovića, Ostojića i Matića zbog prekomjerne uporabe sile, sramoćenja Republike Hrvatske te pokušaja upada policije u crkvu. Ocijenio je, uz ostalo, da je postupanje policije bilo neustavno, neadekvatno i necivilizirano. Najavio je i predstavku predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki.

Na pitanje novinara kako komentira sastanak premijera Zorana Milanovića s braniteljima prosvjednicima iz Savske, ministar Ostojić je rekao da je sastanak održan i da nije bio na njemu. No, kaže, sama činjenica da je premijer održao svoje obećanje i u dogovoreno vrijeme primio veterane Domovinskog rata na sastanak i s njima razgovarao jest jedino što može komentirati.

Novinare je zanimalo do kada će se "tolerirati" šator u Savskoj, a ministar Ostojić je rekao da nema toleriranja jer je javni prosvjed u Hrvatskoj dopušten na svakoj javnoj površini, a ako se ne prijavi, onda se za to dobije prekršajna prijava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook