Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UBLAŽAVANJE MJERA

Fuchs o novostima za djecu: ''Mislimo da je to veliko olakšanje za roditelje i rad u vrtićima''

U Hrvatskoj će od petka na snazi biti blaže protuepidemijske mjere,

Epidemiološka situacija omogućava daljnje popuštanje epidemioloških mjera.

Kad je riječ o vrtićima i školama, planirano je ukidanje samoizolacije za djecu predškolske dobi, osim kod obiteljskog kontakta i ukidanje rutinskog samotestiranja učenika jednom tjedno, osim u iznimkama kada je za pojedini razred konstatirano da ima pojavu pozitivnog testa.

''Najavili smo prije tjedan dana da ćemo ići u ovom smjeru. Tako smo u razogovoru s epidemiolozima i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo (HZJZ) donijeli preporuku da se djeca u vrtiću više ne šalju u samoizolaciju ako je neko dijete u vrtiću oboljelo'', kazao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

''Mislimo da je to veliko olakšanje za roditelje i za rad u vrtićima. Ta se mjera primjenjuje od ponedjeljka'', rekao je ministar.

Objasnio je da djeca koja su sad u samoizolaciji ''mogu to odraditi do petka pa sljedeći tjedan mogu najnormalnije u vrtić, ali i da je bolje i logičnije da dijete ostane kod kuće ako je zaražen netko iz obitelji''.

''Kad govorimo o samotestiranju učenika, mjera je pokazala učinak u početnom stadiju. Danas smo u situaciji da se ta mjera može provesti na način da se više ne provodi ponedjeljkom, nego će se provoditi samo u razredima u kojima se pojavi oboljeli učenik. Ostali učenici će se testirati i ako su negativni mogu ići u školu'', rekao je Fuchs.

Kazao je da se radi o ''dobroj mjeri za učenike i mjeri kojom će se obrazovni sustav dovesti do kraja ove školske godine kako je i planirano bez većih potresa".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna REDOVITA SJEDNICA Plenković najavio popuštanje mjera: Kafići će raditi duže, novosti i za vrtićku i školsku djecu...
Pročitajte i ovo Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a DOBRE VIJESTI I ZA SPORT I KULTURU Capak za Dnevnik Nove TV o mogućem popuštanju mjera: "Razmišljamo o tome da produžimo radno vrijeme ugostiteljima"

Upitan za komentar odluke sisačkih gradskih vlasti koje su navodno zabranile osnovnim školama da u vrijeme korizme prikupljaju sredstva za humanitarnu akciju Caritasa, nego samo preko Crvenog križa, Fuchs je rekao da on o tome nema informaciju i kazao da to pitanje postave gradonačelnici Siska jer je Grad osnivač osnovnih i srednjih škola.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene