Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stanje nije dobro

Radnička fronta prosvjedovala za pravo na pobačaj: "To je pravo već danas itekako ugroženo"

Održana je prosvjedna šetnja Radničke fronte na temu "Pobačaj u Ustav". Zahtijevaju prijedlog promjene kojom bi se pravo žene na pobačaj vratilo u Ustav.

Održana je prosvjedna šetnja Radničke fronte na temu ''Pobačaj u Ustav". Zahtjevaju prijedlog promjene kojom bi se pravo žene na pobačaj vratilo u Ustav.

Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović istaknula je kako je povratak pobačaja u Ustav način na koji bi se popravilo trenutačno stanje po tom pitanju zbog velikog broja liječnikas s prizivom savjesti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna problem je i u korupciji Peović bi zabranila liječnicima iz javnog sustava da rade privatno: "Dva puta plaćamo istu osobu"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Radi se o pogodovanju'' Peović: ''Rimac je dobio zemljište za manje od lipu po kvadratu'', Horvat: ''Pod kojim uvjetima je to dodijeljeno, ne mogu reći''

"Nije samo stvar u tome da će se promijeniti pravo na pobačaj, da će se uskratiti ženama. Ono je već uskraćeno. I to je ono što mi želimo upozoriti. Ne orijentirati se na Batarela i Markićku kao nekakve babaroge koji će nama ukinuti pravo na pobačaj, nego se orijentirati na to da je to pravo već danas itekako ugroženo, i to ženama slabijih socijalnih statusa. Mi ga moramo vratiti i ustavnom promjenom i svim zakonskim promjenama koje omogućavaju ženama da usitinu obavljaju pobačaj u našim bolnicama", poručila je Peović. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene