Mate Rimac sa suprugom Katarinom u Neveri
Mate Rimac sa suprugom Katarinom u Neveri Foto: Pixsell

Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović u četvrtak je, tijekom rasprave o poduzetničkoj infrastrukturi, zatražila objašnjenje o zemljištu na kojem gradi tvrtka Rimac Automobili koje joj je, tvrdi, dodijeljeno za iznos manji od jedne lipe po kvadratu mjesečno.


"Rimac Automobilima je građevinsko zemljište od gotovo 200 tisuća kvadratnih metara na sljedećih 69 godina dodijeljeno za 19.934 kuna godišnje, što je manje od jedne lipe po kvadratu mjesečno", kazala je Katarina Peović i upitala je li to opravdano.

Ocijenila je kako je tu riječ o pogodovanju te da na prvom mjestu treba biti interes lokalne zajednice, a ne privatni interes. "Ne daje se zemljište, nego se daje pravo građenja, država je i dalje vlasnik tog zemljišta, a pod kojim uvjetima je to dodijeljeno, ne mogu reći", odgovorio joj je državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Mile Horvat.

Predstavljajući konačni tekst izmjena Zakona o unapređenju poduzetničke infrastrukture, kojeg su zastupnici podržali, Horvat je kazao kako se njima detaljnije određuju preduvjeti koje poduzetničke zone, odnosno jedinice lokalne i regionalne samouprave, trebaju ispuniti u cilju raspolaganja zemljištem u državnom vlasništvu za izgradnju ili proširenje poduzetničke zone.

Mate Rimac Sramotni napad u centru Zagreba, napali i izvrijeđali Rimčeve zaposlenike: "Vratite se od kud ste došli"

Rimac kutak na FSB-u - 5 Razbijena Rimčeva Nevera završila na - zagrebačkom fakultetu: "Veselimo se nastavku zaista sjajne suradnje"

U Hrvatskoj ima 592 poduzetničkih zona, od toga su 72 mikro, 148 male, 37 srednje i 23 velike zone. Verificirano je njih 290, što znači da imaju svu potrebnu dokumentaciju, a u njima je aktivno 1958 poduzetnika i zaposleno 61.428 radnika, naveo je Horvat.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju